BAŞKAN AKTAŞ PERSONELİ SUÇLADI

“3 SEFER YERİNE TEK SEFERDE GÖTÜRMÜŞLER”

BAŞKAN AKTAŞ PERSONELİ SUÇLADI
ASAYİŞ 26.02.2015 20:12:24 0

Yenişehir’e bağlı Çamönü köyü mevkiinde 84 köpeğin ölü halde bulunması ülke çapında büyük yankı uyandırdı. Köpeklerin İnegöl belediyesi hayvan Barınağına ait olduğu ve zehirlenme iddiaları ilçede rahatsızlığa sebep oldu.

 

Olayın zehirlenmeden meydana gelmediği, olumsuz nakil şartları yüzünden yaşandığı ortaya çıkarken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’dan da konuya ilişkin açıklama geldi.

 

Belediye olarak hayvanların bakımı konusunda son derece hassas davrandıklarının altını çizen Başkan Aktaş,  olayın gerçek yüzünü kamuoyuyla paylaştı. Aktaş, iki ya da üç seferde götürülmesi gereken hayvanların tek seferde götürüldüğünü, olayın bu nedenle gerçekleştiğini ileri sürdü.

 

 

 

Olayın acelecilikten kaynaklandığını ifade eden Aktaş, 3 kişinin gözaltına alındığı iddiasını yalanladı, iç soruşturma açtıklarını belirtti.

 

 

 

Köpeklerin niçin İnegöl sınırları dışındaki bir bölgeye bırakıldığı sorusunu da cevaplayan Başkan Aktaş, personelin bu konuda da talimatlar haricinde davrandığını söyledi.

 

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş basın toplantısını “ Konunun takipçisi olacağız. İhmali olan kişiler kanun nezdinde gerekli hesapları vereceklerdir” ifadeleriyle noktaladı.