BELEDİYE MECLİSİ`NİN SON TOPLANTISI YAPILDI

ADAY OLMAYAN MECLİS ÜYELERİNE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

BELEDİYE MECLİSİ`NİN SON TOPLANTISI YAPILDI
5.03.2009 23:51:07 0

29 Mart yerel seçimleri öncesinde İnegöl Belediye Meclisi’nin son toplantısı bugün Belediye başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

 

İnegöl Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısında ilk olarak Huzur Mahallesinin revizyon imar planı görüşüldü.

 

Konuyla ilgili söz alan SP’li üye Cemalettin Salih, Huzur Mahallesi’ndeki kaçak yapılaşmaya karşı cezalarda indirim söz konusu olup olmadığını sordu.

 

Belediye Başkan yardımcısı Yusuf Şen konuyla ilgili yaptığı açıklamada başka bir siyasi partinin Huzur Mahallesinde cezaları tamamen kaldırma sözü verdiğini ancak böyle bir şeyin kanunen mümkün olmadığını söyledi.

 

Başkan aktaş daha sonra Huzur Mahallesinin revizyon imar planını oylamaya sundu. Konu belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

Belediye Meclis Toplantısında ayrıca yüzde 40’tan fazla engelli olan vatandaşların toplu taşıma araçlarından yüzde 50 indirimli faydalanması da görüşüldü.

 

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Belediye Meclis üyesi Müfit Besler, engelli vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanması önerisinde bulundu.

 

Başkan Aktaş ise bu uygulamanın Türkiye genelinde aynı olduğuna değindi.

 

Daha sonra Başkan Aktaş tarafından konu oylamaya sunularak kabul edildi.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş toplantının sonunda yaptığı konuşmada, 5 yıl boyunca belediye meclisinde birçok karar aldık. Ben tüm meclis üyelerimize harcadıkları yoğun mesaiden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

 

Toplantının sonunda bir dahaki dönem aday olmayacak meclis üyelerine plaket takdim edildi.

 

29 Mart yerel seçimlerinde meclis te bulunan siyasi partilerden Ak Parti2de 17, SP’de 2, MHP’de de 3 meclis üyesi aday olmadı.