Belediye Başkanı Alper Taban, Kulaca Kooperatifini ziyaret etti

Belediye Başkanı Alper Taban, Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek, başarılar diledi.

BURSA HABER 5.09.2024 16:25:00 0
Belediye Başkanı Alper Taban, Kulaca Kooperatifini ziyaret etti

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Burada ne yaptığını bilen bir ekip var. Ben başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum. Kulaca markası İnegöl’ümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek” dedi.

İnegöl’ün köklü tarım markalarından biri olan ve 50 yıldır faaliyetini sürdüren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde 2024 yılı salça sezonu başladı. Yaklaşık 3 ay devam edecek üretimle 1200 ton ihracat ve 500 ton yurt içi olmak üzere 1700 ton dolayında üretim yapılması hedeflenirken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte kooperatifi ziyaret etti.

SALÇALAR TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA VE AVRUPAYA GÖNDERİLİYOR

Yüzde 90’ı kadın çalışanlardan oluşan kooperatifte üretim sahalarını gezip tüm aşamaları yerinde gören Başkan Taban, çalışanlara kolay gelsin dileklerini iletti. Ziyaret sırasında açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün İnegöl’ümüzün önemli değerlerinden olan Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizi ziyaret ediyoruz. Öncelikle Ahmet Uğur Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel işler yapılıyor. Avrupa’ya ihracat yapılıyor. Aslında kooperatifimiz de çok eski, köklü bir kuruluş. 1974 yılından bu yana hizmet veriliyor. Bir fabrika gibi çalışıyor. Aşama aşama ürünlerin önce tedariği yapılıyor, sonra ehil ellerden geçerek, işlenerek, paketlemesi yapılıp sevkiyat haline getiriliyor. Burada Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa’da da başta Hollanda olmak üzere salça ihracatı gerçekleştiriliyor. Hem domates hem biber salçaları üretiliyor” dedi.

KULACA MARKASI İNEGÖL’ÜMÜZÜ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEK

Tesisin her geçen yıl kapasitesi arttırdığına da değinen Başkan Taban, “2024 yılı salça sezonu da başladı, 2-3 ay daha devam edecek. Tesisin bir özelliği de bayan istihdamının fazla olması. 100’ün üzerinde bayan görev yapıyor. İstihdam açısından da çok değerli ve kıymetli. İhracatta bu yıl yüzde 20 artış öngörülmüş ve 1200 ton ihracat planlanmış. Yurt içinde de 500 ton dolayında bir satış hedefleniyor. Burada ne yaptığını bilen bir ekip var. Ben başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum. Kulaca markası İnegöl’ümüzü en iyi şekilde temsil etmeye devam edecek. Üretene de işleyene de bereketli olsun” diye konuştu.

25 YILDIR İHRACAT YAPILIYOR

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur ise “Kulaca Kooperatifimiz uzun yıllardır hizmet veriyor. 25-30 yıldır da ihracata yönelik üretim yapıyor. Aşağı yukarı yılda 1 milyon dolarlık katkı sağlar kooperatifimiz ülkemize. Tarım ürünlerinde tarladan gelip işlenip satıldığı için ihracattan döviz doğrudan ülkemizde kalmış olur. Bu yönden de kıymetli. Kapasitemizi de her yıl arttırmaya gayret ediyoruz. Geçen yıl bin ton ihracat yaptık, bu yıl 1200 ton. Bu sözleşmeli bir çalışma” ifadelerinde bulundu.

Cevdet Yılmaz: Sanayide dönüşüm, cari açıktaki iyileşmeye güç vermektedir

En büyük teknoloji fuarına Türkiye damgası!

Esenyurt'ta 4 katlı binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi

Bakan Tunç: Meşruiyeti, dış ülkelerde ülkemizi şikayet ederek aramayız

Bursa'da fırtına esnasında düşen tabelanın altında kalmaktan son anda kurtuldu

Bakan Kurum: Sosyal Konut projemizin ilk evlerini Mart 2027'de teslim edeceğiz

Başkan Bozbey, Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi

Cami avlusunda silahlı saldırıya uğrayan kişi hayatını kaybetti

Öğrencilerini evine temizlik yapmaya götürmüştü; adli kontrolle serbest bırakıldı

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Yükleniyor