Tarih: 29.02.2024 10:12

Benzin fiyatı sabit, motorinde yeni indirim yolda

Facebook Twitter Linked-in

Brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurundaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Son zamanlarda petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında da gerileme yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta motorine 2 kez, benzine ise 1 kez indirim geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın rafinerilere yazı göndermesiyle birlikte motorin grubunda 1,10 TL, benzin grubunda 76 kuruş indirim yapılmıştı.

Akaryakıt fiyatlarında motorine indirim, benzine ise değişiklik yok

EPDK'nın yazısı sonrası motorin fiyatlarında yeni bir indirim daha bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, motorine bu gece yarısından itibaren 1.35 TL indirim yapılacak. Benzinde ise indirim beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları gümrüksüz rafineri fiyatı, ÖTV, EPDK payı ve KDV üzerinden hesaplanıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor.

Motorine yapılacak 1.35 TL'lik indirimle birlikte İstanbul'da motorin litre fiyatı 40,65 liraya düşecek. Benzine ise indirim gelmemesi halinde benzinin litre fiyatı 40,46 liradan satılmaya devam edecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —