Tarih: 14.02.2024 10:17

Benzin fiyatlarına zam yolda

Facebook Twitter Linked-in

sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre benzinin litresine bu gece yarısından itibaren 1 lira 79 kuruşluk bir zam bekleniyor. Zamla birlikte benzinin litre fiyatı İstanbul'da 39 lira 42 kuruştan 41 lira 21 kuruşa, Ankara'da 40 lira 7 kuruştan 41 lira 86 kuruşa ve İzmir'de 40 lira 30 kuruştan 42 lira 9 kuruşa yükselecek.

Benzine gece yarısından itibaren zam bekleniyor

Brent petrol ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Son zamanlarda yaşanan dalgalanmalar, benzin fiyatlarında da bir artışa neden olacak.

Benzin fiyatlarındaki artış, sürücüler tarafından yakından takip ediliyor. Zammın, taşımacılık sektörüne ve dolayısıyla diğer ürünlerin fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

Sektör kaynakları: Litresine 1 lira 79 kuruşluk zam

Hükümet, akaryakıt fiyatlarındaki artışı frenlemek için bazı önlemler alıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) tüpüne yapılan destek gibi uygulamalar, akaryakıt fiyatlarının daha da yükselmesini engelliyor.

Benzin fiyatlarındaki artış, sürücüleri ve diğer vatandaşları olumsuz etkileyecek. Hükümetin, akaryakıt fiyatlarındaki artışı kontrol altına almak için yeni önlemler alması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —