BEYAZ SARAY´DA İFTAR

OBAMA: İNANCIMIZ NE OLURSA OLSUN, BİZ AİLEYİZ

BEYAZ SARAY´DA İFTAR
DÜNYA 23.06.2015 04:55:16 0

 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Ramazan ayı nedeniyle Beyaz Saray´da iftar verdi. 

Davete, Müslüman toplumun genç temsilcilerinin yanı sıra, başörtülü olduğu için 2008 yılında bir mağazada işe alınmayan ve başlattığı hukuk mücadelesini 7 yıl sonra kazanan kadın ve aralarında Türkiye´nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç´ın da bulunduğu Müslüman ülkelerin diplomatik temsilcileri de katıldı.

Yemekte konuşan Obama, bütün misafirlerine teşekkürlerini sundu. ?İnancımız ne olursa olsun biz bir aileyiz? mesajını veren Obama, bu yılın başlarında 3 Müslüman Amerikalı gencin öldürülmesi sonrasında bütün inançlara mensup Amerikalıların oradaki toplumun yardımına koştuğunu hatırlatarak, ?Amerikalılar olarak, insanların kim olduğu, nasıl gözüktükleri, kimi sevdikleri ve nasıl ibadet ettiklerine göre hedef alınmamaları gerektiğinde ısrar ediyoruz? dedi.

ABD Başkanı Obama konuşmasında ayrıca başörtüsü taktığı için 2008 yılında işe alınmayan ancak 7 yıl süren hukuk mücadelesi sonunda ABD Yüksek Mahkemesi´nin haklı bulduğu Müslüman genç kız Samantha Elauf´u (ELOF) hakkını savunmada gösterdiği cesaretinden dolayı kutladı.