Tarih: 06.01.2015 18:58

BEYLİK HANI’NA HALEN BİR ÇİVİ BİLE ÇAKILMADI

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl çarşı merkezinde bulunan tarihi Beylik hanı 2013 yılı Ekim ayında alevlere teslim olmuştu. Kurban bayramının son günü yaşanan felakette handaki çoğu işyeri küle döndü. Yangının üzerinden 15 ay geçmesine rağmen bölgede halen tek bir çivi bile çakılmaması bölge esnafının tepkisini çekiyor.  

Yerel seçimlerin ardından Beylik Hanı’nın yeniden ayağa kaldırılacağı sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçtiğimiz günlerde de ihalenin sonuçlandığını ve çalışmalara başlayacaklarını açıklamıştı.

Yıılbaşı da geçti, ancak bölgede halen bir çalışma göze çarpmadı. İnegöl’ün merkezi halindeki bölgede mezbelelik bir yer halini alan Beylik Hanı, geceleri tinercilerin de uğrak mekanı haline geldi.

Geceleri, dükkanlarının tehlike altında olduğunu kaydeden bölge esnafı, İnegöl’ün artık üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

Konuya ilişkin İnegöl belediyesi ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten vatandaşlar, ancak halen net bir sonuç alamadıklarından şikayetçi.

Tarihi Beylik Hanı ile ilgili önümüzdeki günlerde ne gibi gelişmelerin yaşanacağı merakla beklenirken, bölge esnafının tek bir arzusu var; bir an önce Han’ın yeniden ayağa kaldırılması. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —