Beyoğlu’nda ‘Sakura Festivali’ keyifli anlara sahne oldu

Beyoğlu’nda ‘Sakura Festivali’ keyifli anlara sahne oldu

GÜNDEM 10.05.2025 23:15:40 0
Beyoğlu’nda ‘Sakura Festivali’ keyifli anlara sahne oldu
Beyoğlu Gümüşsuyu’nda ’Sakura Festivali’ düzenlendi.
Beyoğlu Gümüşsuyu’nda bulunan bir otelin içerisindeki Uzak Doğu restoranı Sakura Festivali’ni kutladı. Gün boyunca origami atölyesi, kimono deneyimi, kumiko sanatı tanıtımı, yüz boyama etkinliği, anime çizim atölyesi, anime cosplay gösterileri ve Sinan Damgacıoğlu ile Japon sokak lezzetlerini deneyimleyen misafirler keyifli anlar yaşadı.

"Japon mutfağını en iyi şekilde temsil etmeye yönelik bir festivaldi"
Üç gün süren önemli bir festivalde bulunduklarını belirten Merin Seven, "Burası Japon mutfağını en iyi şekilde temsil etmeye yönelik bir festivaldi. Tabii ki sadece mutfak yoktu. Sonuçta mutfak ve kültür bir bütün. Haliyle burada da hem geleneksel Japon müziği hem de bugünü yansıtan anime gösterileri gibi Japon kültürünün birçok farklı noktası vardı. Sinan Şef ile beraber şef sofrası düzenlendi. Perşembe akşamı, yemekleri tadıp onların tarihi ve kültürel köklerinden bahsettik. Bugün ise biraz daha sokak lezzetleri konsepti var. Yüz boyatanlar da var anime izlemeye gelenler de. Çizim yaptıranlar da var. Bugün daha çok Japonya’da hızlıca yenen atıştırılan ve sevilen gündelik yemekleri tattık. Hep birlikte. Sinan Şef ile beraber hem Japon gastronomisi hem de Japon kültürü üzerine bir söyleşi yaptık. Keyifli geçti" dedi.
Japon mutfağına hakimiyeti ile bilinen Şef Sinan Damgacıoğlu ise, "Japon mutfağını tanıtırken genelde suşi üzerinden gidildiği için bu konseptte anime yemeklerine ağırlık verdik. Böylece Japonların gündelik hayatta nelerle beslendiklerini tanıştırabilelim. Onun dışında anime üzerinden Japonya’yı takip eden ve bilen çok fazla genç kesim var. Onlar da genelde bu yemekleri yiyemiyorlar. O yüzden bugün burada o kültürü tadabilecekleri ve canlı olarak hissedebilecekleri bir organizasyon yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

OnlyFans operasyonu: 17 kişi tutuklandı

Büyükşehir'den üreticiye 3 bin 400 kovan desteği

Başkan Aydın’dan Kükürtlü’ye çifte yatırım

Osmanlı ve Anadolu mutfağı Bursa’da yeniden hayat buluyor: Afize kapılarını açıyor

Remm Karadeniz Pide Nilüfer'de yeni şubesini açtı

Bursa’da hatimle teravih kılınacak camiler açıklandı

İmamoğlu'nun diploma davası ertelendi

Nilüfer'de ramazan sokağı kapılarını açıyor

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Yıldırım Belediyesi'nden gençlere akademik destek

İnegöl’de akıma kapılarak 2’nci kattan düşen işçi ağır yaralandı

Bursa'da hatalı sollama can aldı!

Bursa’da korkutan yangın: Ev küle döndü

Mezopotamya’nın kadim ezgileri Kestel’de yankılandı

Osmangazi’den çocuklara yeşil-beyaz sürpriz

Türk tenisi Bursa’da zirve yaptı

Türk mobilyası için ABD pazarı yeni sıçrama alanı olacak!

Kredi kartı limitlerinde yeni dönem başladı

İnegöl'de alkollü bisiklet sürücüsüne 11 bin TL ceza

AK Parti Bursa’da 63. İl Danışma Meclisi coşkusu

CHP'den kanun teklifi: Memura yılda 2 kez asgari ücret ikramiyesi

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Yükleniyor