Bilecik’te tıp fakültesi önlük giyme töreni

Bilecik’te tıp fakültesi önlük giyme töreni

GÜNDEM 16.03.2025 00:30:01 0
Bilecik’te tıp fakültesi önlük giyme töreni
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından tıp fakültesi öğrencileri için büyük bir anlam taşıyan önlük giyme töreni düzenlendi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, il protokolü, akademik personelimiz, öğrencilerimiz ve değerli aileleri katıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan kısa film gösterimi ile başlayan programın açılış konuşmasını Üniversite Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu yaptı.
Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, hekimlik mesleğinin sadece bir meslek değil, büyük bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili öğrenciler, bugün giydiğiniz beyaz önlük, sizlere hem büyük bir onur hem de büyük bir sorumluluk yüklüyor. Şifa dağıtan elleriniz, vicdanınız ve bilimin ışığında insanlığa hizmet edeceğiniz günler çok yakında. Hekimlik, yalnızca bilgi ve beceriyle değil, aynı zamanda vicdan ve merhametle icra edilen bir sanattır."
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, törende yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının fedakârlıklarını ve toplum sağlığına sundukları katkıyı vurgulayarak tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Ayrıca, beyaz önlük giyerek mesleklerine ilk adımı atan tıp fakültesi öğrencilerine başarılar diledi.

Bilecik’te sağlık hizmetleri gelişiyor
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yaptığı konuşmada Bilecik’te sağlık hizmetlerinin kalitesinin her geçen gün arttığını ve sağlık alanındaki gelişmelerden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, " Sağlık, insan hayatının en değerli hazinesidir. Fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyor, özverili hizmetleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından beyaz önlük giyme merasimi gerçekleştirildi. TÜBİTAK 2209-A proje sahibi öğrencilerimiz ve danışmanlarına belgelerinin takdim edilmesiyle devam eden tören, Tıp Fakültesi öğrencileri Fuat Gurbanov ve Rojra Gökmen’in müzik dinletisi ile renklendi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Cevdet Yılmaz: İnsan Hakları Beyannamesinin en ağır ihlali Gazze'de

İnegöl Belediyesi sosyal alanlarını yeniliyor

Bursa afetlere engelsiz hazırlanıyor

Güneşten toprağa: Yaşamı değiştiren enerjinin gücü

Bursaspor Teknik Direktörü Tam’dan soruşturmaya dair açıklama!

Yükleniyor