Bilgit’ten Çataltepe için yeni formül: 2 bin 600 üye sisteme dahil olacak!

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Bursa’nın hüsran projesi Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi hakkında Kanal 16 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı.

BURSA HABER 23.07.2024 17:34:00 0
Bilgit’ten Çataltepe için yeni formül: 2 bin 600 üye sisteme dahil olacak!

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, yaklaşık 10 yıl önce temeli atılan Bursa’nın hüsran projesi Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi hakkında Kanal 16 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı. Bilgit, “1 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile istişarede bulunduk. 2 bin 600 üyenin tamamımın kooperatife üye olup, sisteme dahil olacağı bir formül üzerinde duruyoruz. Hiç kimse merak etmesin, geç olacak, güç olacak ama Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi  mutlaka bitecek” dedi. Projenin önündeki en büyük engelin ‘güven’ olduğunu kaydeden Bilgit, hak sahiplerine kaç metrekare dükkana sahip olacaklarını, kaç yılda ne kadar ödemeleri gerektiğini bildirmek zorunda olduklarını ifade etti.

 

“BURSA’NIN BU PROJEYE İHTİYACI VAR” 

BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, Kanal 16’da Furkan Karaderi’nin hazırlayıp, sunduğu ‘Sorun Cevaplayalım’ programına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bilgit, Bursa’nın kanayan yarası haline gelen, Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri paylaştı. BESOB başkanlığına aday olduğu dönemde, Çataltepe projesinin olmazsa olmazı olduğunu hatırlatan Bilgit, “Bu projeden asla geri dönüş olmaz. Mutlaka Bursa’ya kazandıracağız. Çünkü Bursa’nın bu projeye ihtiyacı var” diye konuştu. Olumsuz süreçle ilgili bilgilendirme yapan Bilgit, 2018’de Cumhurbaşkanlığı’nın aldığı ekonomik kararlar gereği TOKİ’nin projeden çekildiğini ve geriye kalan işleri tamamlamak üzere BESKOOP’un kurulduğunu anımsattı. Toplumun kooperatiflere karşı olumsuz bakışının bu projeye de yansıdığını söyleyen Bilgit, kooperatife, 2 bin 600 hak sahibinden sadece 690’nının üye olduğunu belirtti. Kooperatif yönetiminin 75 dükkanın yapımı için ihaleye çıktığını ancak başarısız olunduğunu  sözlerine ekleyen Bilgit, “Yine ihaleye çıkıldığı söylendi. 75 dükkan yapılsa bile, hak sahipleri kurayla belirlenecek. 620 üye yine açıkta kalacak” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK SORUN GÜVEN”

Projenin önündeki en büyük engelin güven olduğunu ileri süren Bilgit, “2 bin 500 dükkanın inşa edileceği 3 bin dönümlük arazinin alt yapısı tamamlandı. Alt yapısı bitmiş bir projede dükkanları yapmak kolay olmaz mı? Ancak yaklaşık 2 bin hak sahibi kooperatife üye olmuyor. Sorun bu” değerlendirmesini yaptı. 

 

“BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE SEYİRCİ KALMAYACAK” 

Tüm bu olumsuzluklara karşı umutsuz olmadıklarını belirten Bilgit, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile istişarede bulunduklarını ve kentin menfaatine olan faydalı bir projeye Büyükşehir Belediyesi’nin seyirci kalmayacağını ifade etti. Küçük işletmelerin düzenli bir sanayi sitesinde faaliyet göstermek zorunda olduğunun altını çizen Bilgit “1 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile 1 ay önce istişarede bulunduk. 2 bin 600 üyenin tamamımın kooperatife üye olup, sisteme dahil olacağı bir formül üzerinde duruyoruz. Hak sahiplerine kaç metrekare dükkana sahip olacaklarını, kaç yılda ne kadar ödemeleri gerektiğini bildirmek zorundayız. Hiç kimse merak etmesin, geç olacak, güç olacak ama Çataltepe Esnaf Sanayi Sitesi mutlaka bitecek” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

PKK silahları yaktı: İşte ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Srebrenitsa’da sessiz kalanlar Gazze’de de susuyor"

Bahçeli'den ilk açıklama: "Türkiye terör musibetinden kurtuluşun eşiğindedir"

Pastırmadan boya çıktı! Bakanlık gıda skandallarını açıkladı

Belediye personeline farkındalık eğitimi

Bursa'da kızılgeyik fotokapanla görüntülendi

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

PKK silah bırakıyor: “Terörsüz Türkiye” sürecinde tarihi adım!

LGS sonuçları açıklandı

Ev tekstili sektörü tek yürek oldu

Osmangazi’de çocuklar açık hava sinemasında buluştu

Özgür Özel 412 belediye başkanıyla bir araya geldi

İletişim Başkanlığı'nda devir teslim

İnegöl TBMM'ye damgasını vurdu

Bir konkordato bin kırılma!

Bursa Yuvam’da kayıtlar başladı

Şeref Demir: "Olumsuzluklara rağmen üretmeye devam ediyoruz"

İbrahim Burkay: “Ortak aklın ve dayanışmanın gücüne inanarak geleceğe yatırım yaptık”

Yılın ilk yarısında 1,4 milyonun üzerinde gayrimenkul satıldı

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı gözaltına alındı

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına Burhanettin Duran atandı

Yükleniyor