Bilişim Vadisi’ne TOGG aşısı

EKONOMİ 2.08.2020 12:38:00 0
Bilişim Vadisi’ne TOGG aşısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, vadinin otomotiv sektörü için cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, “Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip EDAG, vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden FEV ile sözleşme imzalandı” dedi.


Türkiye’nin otomobilinin Kocaeli’de bulunan Bilişim Vadisi’nde konumlandırılması, dünyaca ünlü otomotiv devlerinin dikkatinden kaçmadı. Otomobilin tanıtımının yapıldığı Aralık ayından bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısı yüzde 50 arttı.


Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından 2019 yılı sonunda tanıtımı yapılan Temmuz ayı içerisinde Bursa Gemlik’te fabrikasının temeli atılan ilk yerli ve milli otomobil, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisini de hareketlendirdi.

Ekosistem oluşuyor
Vadinin bulunduğu Kocaeli ile fabrikanın yer aldığı Bursa bölgesinde elektrikli ve otonom araçlar ile ilgili bir ekosistem oluşmaya başladı. TOGG’un paydaşlarından olan veya üretim süreçlerinde yer almak isteyen uluslararası teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi’ne gelerek teker teker ofislerini açmaya başladı.


Tedarik sanayisi dönüşecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa’nın, doğuştan elektrikli ilk ve tek SUV modeli için 2022’nin son çeyreğinde banttan indirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Çevreyi kirletmeyen, elektrikli ve bağlantılı bir mobiliteyi hayata geçirerek ülkemizdeki tedarik sanayisinin de dönüşmesine katkı sağlayacağız” dedi.


Firma sayısı 112’ye çıktı
Türkiye’nin otomobilinin teknoloji üssünün Bilişim Vadisi’nde olduğunu hatırlatan Bakan Varank, “Ön gösterim araçlarını tanıttığımız aralık ayından bu yana vadiye olan firma başvurularında yüzde 50’lik bir artış görülüyor. Yerleşik firma sayısı 79’dan 112’ye çıktı. Otomotiv sektörüne hizmet veren uluslararası teknoloji şirketleri için burası bir cazibe merkezi olmaya başladı. Otomotiv Endüstrisinde önemli bir konuma sahip EDAG, vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden FEV ile sözleşme imzalandı” dedi.

100 milyon liralık fon kurulacak
Bakan Varank, Bilişim Vadisi’ni, teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezi haline getirmek istediklerini kaydederek, “Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık. Ulaşım, haberleşme, nesnelerin interneti, finans, siber güvenlik, robotik ve otomasyon gibi alanlardaki projeleri bu fonla birlikte değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Dünyaca ünlü firmalar
Uluslararası bir mühendislik firması olan EDAG, araç üreticilerinin yanı sıra teknolojik açıdan gelişmiş otomotiv tedarikçileri için mühendislik hizmetleri sunuyor. Şirket, dünyanın önde gelen otomotiv merkezlerinde yaklaşık 60 ofisten oluşan küresel bir ağa sahip. Global otomotiv sektöründe önemli aktörlerden biri olan FEV de motor, aktarma organları ve araç mühendisliği üzerine çalışmalar yürütüyor. Tasarım, simülasyon, yazılım, kalibrasyon, elektrikli ve akıllı araç sistemleri ile eğitim alanında ileri mühendislik hizmetleri veriyor.

Aranan şahıs Karacabey’de yakalandı

Bursaspor yeni hocası ile kritik 3 puanı aldı!

Bursa’nın sessiz hafızası Özgen’den Fan Kulübe

Arabistan'da Bursa rüzgarı: 7 başkan tek yürek tanıtım yaptı

Eşinin ölüm haberiyle yıkıldı: “Ne olur kalk aşkım”

BTSO Meclis üyelerinden Başkan Burkay’a tam destek

BTSO’da yılın ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi

Yeşil-beyazlılar Arnavutköy karşısında galibiyet peşinde: İlk 11 belli oldu!

Başkan Yılmaz: Projenin yüzde 45’i tamamlandı

Bursa’da ulaşım zammı eleştirisine Bozbey'den tepki: El insaf diyoruz

İnegöl’de korkutan olay: 2 yaşındaki çocuk pencereden düştü

Afganistan'da karanlık dönem: Kız çocuklarına eğitim yasaklandı

Kırmızı bültenle aranan 13 suçlu Türkiye’ye getirildi

Yenişehir tarımında dijital dönem başladı

İnegöl'de trafiğe nefes aldıran yatırım: 2017 araç kapasiteli otopark

Bursa'da ramazan öncesi fırsatçılara ceza yağdı!

Bursa'da ters yöne girdi, tüm trafiği kitledi!

Nilüfer’de alkollü kaza: Sürücü eşini suçladı

Bursa'da iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı!

Bursa'da kontrolden çıkan araç 4 kişiyi yaraladı

Başkan Aydın'dan gençlere kültürel destek

İnegöl’de üç katlı binanın çatısı alevler içinde kaldı

Durdona cinayetinde zanlının ifadesi ortaya çıktı

Osmangazi Yenibağlar’a 29’uncu OSMEK kurs merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin önünde yeni kapılar açılıyor

Hamzabey, doğa ve tarihle yeniden canlanıyor

Servis kazasında hayatını kaybeden memur son yolculuğuna uğurlandı

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor