Tarih: 30.05.2016 18:05

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI RAMAZAN AYI BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

"Ey inananlar! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, sakınasınız diye size de sayılı günlerde farz kılındı? Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur´an´ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. ?

Ramazan, her sene olduğu gibi bu senede büyük bir sabırsızlıkla bekleniliyor. Bu bekleyişin sona ermesi için 1 haftadan az bir zaman kaldı. Önümüzdeki hafta içerisinde Müslümanlar ilk sahur, ilk iftar ve ilk oruç tutma ibadeti gerçekleştireceklerdir. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Haziran ayının 6´sında Ramazan ayının ilk günü başlıyor. Arife günü yani ramazan ayının son günü ise 4 Temmuz pazartesi.

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI BELLİ OLDU, FİYATLARDAN ÜRETİCİDE TÜKETİCİDE MEMNUN. Ramazan ayına sayılı günler kala akıllardaki en büyük sorulardan biri de Ramazan´da gelenek haline gelmiş Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak? Türkiye Fırıncılar Federasyonu´ndan konu ile ilgili açıklama geldi. Geçen yıl pidenin kilogram fiyatı 6 liraydı. Bu yılda yapılan toplantılar sonucunda, pidenin kilogram fiyatını 6 TL olarak belirlendi. Fırıncılar belirlenen fiyatlardan memnun. Vatandaşlar ise geçen sene ile aynı olmasından dolayı fiyatları makul buluyor.
/kanal16haber.com/2016-5/30/181750769b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —