Binlerce Suriyeli ülkelerine gitmek için Öncüpınar´a akın etti

Türkiye´nin çeşitli kentlerinde yaşayan binlerce Suriyeli, ülkelerine gitmek için Kilis´te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı´na akın etti.

Binlerce Suriyeli ülkelerine gitmek için Öncüpınar´a akın etti
SPOR 22.09.2015 11:42:32 0

 

Türkiye´nin çeşitli illerinde yaşayan Suriyeliler, Kurban Bayramı´nı ülkelerinde geçirmek için Öncüpınar Sınır Kapısı´na geldi. Güvenlik birimleri, Öncüpınar Sınır Kapısı´nda Suriyelilerin ülkelerine gidişlerinin hızlandırılması için Suriyelileri sıraya koyarak Göç İdaresi tarafından kayıtları yapıldıktan sonra ülkelerine gönderiyor. AFAD Kilis İl Müdürü İlhami Akgül´ün, geçişlerin hızlı yapılması için bizzat organize ettiği öğrenildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız´ın Suriyelilerin ülkelerine gidişleri ile ilgili bilgi alarak gerekli yönlendirmeyi yaptığı, Ankara´ya tüm gelişmeler hakkında bilgi verdiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı´nın Türkiye´de bulunan ve AFAD tarafından geçici tanıtım kartı verilen Suriyelilerin ülkelerine gidişlerine izin verdiği ve bayram sonuna kadar Suriyelilerin geçişlerine izin verileceği öğrenildi. Şu ana kadar 5 bin Suriyelinin ülkelerine gittiği öğrenildi.

Yanlarına eşyalarını alan Suriyeliler ülkelerine gitmek için uzun kuyruklar oluştururken, çocuk ve yaşlıların bekleyişleri yürekleri burktu. Suriyeliler yaptıkları açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti´ne teşekkür ettiklerini ifade ederek, ?Kurban Bayramı´nı ülkemizde geçirmemiz için bize izin verdiler. İşlemler daha hızlı gerçekleşirse daha iyi olacak. Böyle saatlerce ayakta bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı´ndan Suriyelilerin ülkelerine geçişlerine yarın izin verileceği öğrenildi.