"Birlik olursak güçlü oluruz"

"Birlik olursak güçlü oluruz".. İşte haberin ayrıntıları ...

EKONOMİ 7.03.2021 13:26:00 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yapan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Kadının her alanda güçlü, özgür olduğu, iş hayatında daha aktif yer aldığı günler için kadınlar kadınların yanında olmalı. Birlik olursak güçlü oluruz" dedi.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Nilüfer Çevikel, daha yaşanabilir bir dünya için, kadınların iş dünyasında, sosyal hayatta ve siyasi arenada daha görünür aynı zamanda karar verici mekanizmada daha aktif olması gerektiğini kaydetti.
Kadın dayanışması önemli
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk kadın başkan olarak görev yapan Çevikel, "Başkanlık görevini üstlendiğim gün omuzlarımda iki kat daha fazla yük vardı. Birincisi başkanlık görevini layıkıyla yerine getirmek. İkincisi kadınları temsil ettiğim bu görevde en iyisini yapmak ve örnek olmak. Kadınlar kadınların yanında olduğu sürece, daha güçlü ve her zorluğun üstesinden gelebiliriz" dedi.
Kadınların karar verici mekanizmalarda daha yer alması için çalışılması gerektiğini söyleyen Nilüfer Çevikel, "Kadınlar çalışıyor ancak çok fazla yönetici pozisyonunda ya da karar verici mekanizmada değiller. Kadının daha fazla iş gücüne katılımını sağlamak ve kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamak için devletin yanında özel sektöre ve STK'lara da önemli işler düşüyor. Bizler de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
“Özgür ve güçlü kadınlara ihtiyacımız var”
İş hayatında kadın ve erkek arasında eşitsizliğin Türkiye'ye özel olmadığını, dünyada yaşanan bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Çevikel, "Güçlü bir Türkiye hedefine kadınların iş hayatında daha aktif yer alması ile emin adımlarla yürüyebiliriz. Kadının olmadığı yerde ekonomik kalkınma, sürdürebilirlik gibi unsurlar eksek kalacaktır. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma ortamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyorum. İş dünyasında, karar verici mekanizmada daha çok kadın olmasını arzuluyorum. Cumhuriyet kadını olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda emin ve sağlam adımlarla ilerlemekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Kadınların daha özgür, iş hayatında daha aktif rol alması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Otoyolda korkunç ölüm... Gişelere saplandı, alev aldı!

Beyoğlu’nda 5’inci kattan düşen genç kız hayatını kaybetti

Sevgililer günü diye 112’yi arayıp pasta istedi, cezayı yedi

Türk Bayrağı’na hassasiyet ödülsüz kalmadı

Koza Han’da tahliyeye yargı freni

Nilüfer’den çevre için elektronik atık hamlesi

İnegöl’de açılışa özel 100tl kampanyasında izdiham oluştu

Kent Akademisi’nden LÖSEV’e sevgi bağışı

Sevgililer Günü’nde Bursaspor’a koştular

Bursa’da Ramazan bereketi başlıyor

Bursa polisinden çocuklara anlamlı etkinlik

Ebru Gündeş’in Riyad konser ücreti gündem oldu

BURULAŞ’tan bakım çalışması

Osmangazili çocuklara Uludağ sürprizi

Bursa’da uyuşturucu ağı çökertildi: 84 tutuklama

Maskeli hırsızlar İznik’te yakalandı

Başkan Erol'dan örnek davranış: "Bir ünite kan, bir hayat"

Ev hanımlarına emeklilik için ilk adım TBMM’de

Osmangazi’de yeni gezici kütüphane yollarda

Belediyecilikte Yıldırım Modeli Türkiye'ye örnek oldu

Nilüfer’de kaldırım işgaline geçit yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Türkiye’nin istikbalidir

Yıldırım’daki sessiz devrimden Büyükşehir adaylığına uzanan yol

Bursa’da bıçaklı kavga can aldı

Kanal 16 yönetiminden Bursa Emniyet Müdürü Gökçe’ye ziyaret

Ay-yıldızlılar A Ligi’nde devlerle karşı karşıya

Başkan Erol’dan manevi mekânlara vefa

Resmi Gazete’de yayımlandı: Bahis sitelerine yeni sınır

Taksilerde yeni dönem başlıyor: Mali cihaz zorunlu hale geliyor

BTSO bebek ve çocuk sektörünü New York’a taşıdı

Yükleniyor