"Birlik olursak güçlü oluruz"

"Birlik olursak güçlü oluruz".. İşte haberin ayrıntıları ...

EKONOMİ 7.03.2021 13:26:00 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yapan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Kadının her alanda güçlü, özgür olduğu, iş hayatında daha aktif yer aldığı günler için kadınlar kadınların yanında olmalı. Birlik olursak güçlü oluruz" dedi.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Nilüfer Çevikel, daha yaşanabilir bir dünya için, kadınların iş dünyasında, sosyal hayatta ve siyasi arenada daha görünür aynı zamanda karar verici mekanizmada daha aktif olması gerektiğini kaydetti.
Kadın dayanışması önemli
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk kadın başkan olarak görev yapan Çevikel, "Başkanlık görevini üstlendiğim gün omuzlarımda iki kat daha fazla yük vardı. Birincisi başkanlık görevini layıkıyla yerine getirmek. İkincisi kadınları temsil ettiğim bu görevde en iyisini yapmak ve örnek olmak. Kadınlar kadınların yanında olduğu sürece, daha güçlü ve her zorluğun üstesinden gelebiliriz" dedi.
Kadınların karar verici mekanizmalarda daha yer alması için çalışılması gerektiğini söyleyen Nilüfer Çevikel, "Kadınlar çalışıyor ancak çok fazla yönetici pozisyonunda ya da karar verici mekanizmada değiller. Kadının daha fazla iş gücüne katılımını sağlamak ve kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamak için devletin yanında özel sektöre ve STK'lara da önemli işler düşüyor. Bizler de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
“Özgür ve güçlü kadınlara ihtiyacımız var”
İş hayatında kadın ve erkek arasında eşitsizliğin Türkiye'ye özel olmadığını, dünyada yaşanan bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Çevikel, "Güçlü bir Türkiye hedefine kadınların iş hayatında daha aktif yer alması ile emin adımlarla yürüyebiliriz. Kadının olmadığı yerde ekonomik kalkınma, sürdürebilirlik gibi unsurlar eksek kalacaktır. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma ortamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyorum. İş dünyasında, karar verici mekanizmada daha çok kadın olmasını arzuluyorum. Cumhuriyet kadını olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda emin ve sağlam adımlarla ilerlemekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Kadınların daha özgür, iş hayatında daha aktif rol alması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Mircea Lucescu hastaneye kaldırıldı

Bursa’da kaçak silah atölyesine baskın

Osmangazi’de 40 bin tohum dağıtıldı

Nilüfer Belediyespor yarı final umutlarını Bursa’ya taşıdı

Nilüfer’den istihdama dijital köprü

Bursa’da yardım eli kazayla sonuçlandı

Bursa Büyükşehir yenilgiye rağmen yarı finalde

Timsah'dan zirve yarışında kayıp!

Bursa'da 2 aracın karıştığı kazada 4’ü çocuk 9 kişi yaralandı

Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı

Bursa’da sahte avukat tuzağı: Göçmenleri dolandırdı

Bursa’da tavuk döner faciası: 25 kişi zehirlendi

Bursa'da bir anlık dalgınlık kazayı getirdi

Bursa’nın Fethi minyatürlerle canlandı

Bursa'da yan bakma tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil

Nilüfer'de Dünya Şiir Onur Ödülü Nisa Leyla’ya verildi

Osmangazi Belediyesi çöp eve müdahale etti

Bursa'da oltalı hırsız camilerde mikrofonları çaldı

Bursa’da arıcılık Büyükşehir’le canlandı

Bursa’da fenalaşan şoför panik yaşattı

Timsah’da tek hedef 3 puan!

Bursa’da felsefe söyleşisine yoğun ilgi

Otobüste şaşkına çeviren kavga: Şoför araya girince ısırıldı

Bursa’da tehlikeli şerit değişimi kazaya yol açtı

Osmangazi’de Dünya Tiyatro Günü Orhan Kemal ile kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BlackRock Başkanı Fink'i kabul etti

Bursa'da araç faresi yakayı ele verdi

İnegöl’de yangın faciası

Cevdet Yılmaz: Türkiye barıştan yana

Yükleniyor

loading