"Birlik olursak güçlü oluruz"

"Birlik olursak güçlü oluruz".. İşte haberin ayrıntıları ...

EKONOMİ 7.03.2021 13:26:00 0

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yapan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, "Kadının her alanda güçlü, özgür olduğu, iş hayatında daha aktif yer aldığı günler için kadınlar kadınların yanında olmalı. Birlik olursak güçlü oluruz" dedi.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yaptı. Nilüfer Çevikel, daha yaşanabilir bir dünya için, kadınların iş dünyasında, sosyal hayatta ve siyasi arenada daha görünür aynı zamanda karar verici mekanizmada daha aktif olması gerektiğini kaydetti.
Kadın dayanışması önemli
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk kadın başkan olarak görev yapan Çevikel, "Başkanlık görevini üstlendiğim gün omuzlarımda iki kat daha fazla yük vardı. Birincisi başkanlık görevini layıkıyla yerine getirmek. İkincisi kadınları temsil ettiğim bu görevde en iyisini yapmak ve örnek olmak. Kadınlar kadınların yanında olduğu sürece, daha güçlü ve her zorluğun üstesinden gelebiliriz" dedi.
Kadınların karar verici mekanizmalarda daha yer alması için çalışılması gerektiğini söyleyen Nilüfer Çevikel, "Kadınlar çalışıyor ancak çok fazla yönetici pozisyonunda ya da karar verici mekanizmada değiller. Kadının daha fazla iş gücüne katılımını sağlamak ve kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamak için devletin yanında özel sektöre ve STK'lara da önemli işler düşüyor. Bizler de bu anlamda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
“Özgür ve güçlü kadınlara ihtiyacımız var”
İş hayatında kadın ve erkek arasında eşitsizliğin Türkiye'ye özel olmadığını, dünyada yaşanan bir sorun olduğunu kaydeden Başkan Çevikel, "Güçlü bir Türkiye hedefine kadınların iş hayatında daha aktif yer alması ile emin adımlarla yürüyebiliriz. Kadının olmadığı yerde ekonomik kalkınma, sürdürebilirlik gibi unsurlar eksek kalacaktır. Cinsiyet eşitliği sağlanmış bir çalışma ortamının çok daha demokratik, rekabetçi ve başarılı olacağına inanıyorum. İş dünyasında, karar verici mekanizmada daha çok kadın olmasını arzuluyorum. Cumhuriyet kadını olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda emin ve sağlam adımlarla ilerlemekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Kadınların daha özgür, iş hayatında daha aktif rol alması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Osmangazi’de ALBAM’ın 3. yılına özel etkinlik

Minik İpek çağırdı, Başkan Şadi Özdemir kırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde nadir görülen uygulama

Özgür Özel: "Emekli maaşını 20 bin lira yaptılar, çocuğa harçlık verir gibi"

Bursa'da evine 20 günde 400 sahte sipariş gelen kişi isyan etti!

Kartal'da kaybolan kadını eski eşi boğarak öldürüp gömdüğü iddia edildi!

Bursa Adliyesi’nde jandarmanın şehit edilip, 2 kişinin öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

Kontrolden çıkan elektrikli motosiklet denize düştü; 2 yaralı

Suriye Savunma Bakanlığı: "Halkımız evinde kalsın, YPG, sivillerin arasında saklanıyor."

Bülent Arınç'tan AK Parti’ye geçen vekillere eleştiri: Ortada kul hakkı var

Süper Kupa finalinde eksikler dikkat çekiyor

Junioshow 2026 için geri sayım başladı

Büyükşehir ailesinin acı günü

Süper Kupa finali saat 18.45’e çekildi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testinde kokain çıktı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a Ziyaret

Genç Ar-Ge RoboBursa’da şampiyon belli oldu

CHP Nilüfer’de mahalle temsilcileri mazbatalarını aldı

TİMBİR Heyetinden Şanlıurfa Emniyeti’ne Ziyaret

Yıldırımlı kadınlara E-Ticaret desteği

Babaanne ile 2 torunu öldürülmüştü; duruşma çıkışında arbede çıktı

Bakan Memişoğlu: Türkiye sağlıkta büyük yol katetti

Bursa’da Üretimin Geleceğine Yön Veren Ekosistem: BUTEKOM

İran lideri Hamaney’den protestolarla ilgili sert mesaj

İnegöl Kent Müzesi’nde 17’nci yıl sergisi açılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Deniz ticaretinde 2025 rekoru

4.9 Milyon emekliye müjde: en düşük emekli maaşı 20bin lira oldu

Tunceli'de çığ meydana geldi

Başkan Özdemir'den tarıma sahip çıkın çağrısı

Osmangazi’de tarım arazisine yapılan kaçak depolar yıkıldı

Yükleniyor