Birşah sütlerinde su çıktı, toplatma kararı geldi

Tarım Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünlere karşı harekete geçti.

GÜNDEM 6.01.2025 12:17:00 0
Birşah sütlerinde su çıktı, toplatma kararı geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimleri kapsamında, “Birşah” markalı sütlerde tamamen su bulunduğunu tespit etti. Bakanlık, söz konusu ürünler için toplatma kararı alırken, üretici firma Danone’ye ceza yaptırımı uygulandı.

Danone, üretim sırasında teknik bir aksaklık yaşandığını belirterek, “Süt yerine sehven içilebilir su paketlenmiştir” açıklamasını yaptı. Firmanın, A101 marketlerde satışa sunulan ürünleri toplatma işlemini başlattığı ve olayın münferit olduğunu vurguladığı bildirildi.

Bakanlık, taklit ve tağşiş ürünlere karşı denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettiğini açıklayarak tüketicileri dikkatli olmaya çağırdı.

"SÜT YERİNE YANLIŞLIKLA SU KOYDUK"

Danone tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:

Süt ve sütlü ürünler üretimi yapmakta olduğumuz tesisimizde kullanılan UHT süt üretim teknolojisi gereği, üretimin başlangıcında sıcaklık dengesini sağlamak amacıyla içilebilir su kullanılmaktadır.

"BİR DAKİKALIK SÜREYLE YAŞANAN MÜNFERİT BİR TEKNİK AKSAKLIK"

Üreticilerinden olduğumuz Birşah marka 1 litre yüzde 3,1 Yağlı UHT İçme Sütünün üretim hattında yaklaşık bir dakika süreyle, münferit bir teknik aksaklık yaşandığı ve bunun neticesinde 176.L parti no’lu ürünün yaklaşık ilk 100 litresinde (100 paketin) sehven içilebilir suyun paketlendiği tespit edilmiştir.

"HALK SAĞLIĞINI ETKİLEYECEK BİR AKSAKLIK YOK"

Yaklaşık 100 litre gibi sınırlı sayıdaki içilebilir su içeren ürün halk sağlığını etkileyecek bir tehlike oluşturmamaktadır.

"ÜRÜN TOPLATILDI"

Şirketimiz tüm faaliyetlerinde kalite ve gıda güvenliğini daima her şeyin üstünde tutmakta olup geriye izlenebilirlik yapılarak ürün satışa sunulduğu tüm noktalardan toplatılmıştır.

"TÜKETİCİ HATTIMIZA ULAŞIN"

Benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için tedbirimizi aldığımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. Ayrıca tüketici memnuniyeti amacıyla elinizde 176.L parti no’lu ürün bulunması halinde tüketici hattımıza ulaşmanızı rica ederiz.

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Bursa’ya şehit ateşi düştü

MSB: TSK'ya ait kargo uçağı düştü

Bursa'nın ruhu notalarda!

İmamoğlu için 828 yıldan 2352 yıla kadar hapis cezası istendi

3900 sayfalık iddianamede 402 şüpheli var

AK Parti Yıldırım'dan 71 mahallede danışma meclisi

“Bursa’nın gönlünde iz bırakan Hikmet Şahin rahmetle anılıyor

Bahçeli: "Cumhur İttifakı'nın kaderi, milletin kaderi ve devletin bekasıdır"

Yüzyılın konut projesi’ne rekor başvuru: İlk günde 936 Bin 159 kişi

Bursa'da tavuk pilav yiyen 11 tarım işçisi zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini Türkiye'ye yapacak

Bir devrimcinin ardından 87 yıl geçse de

ATIŞ Yapı'nın tüm şirketlerine kayyum atandı: TMSF'den açıklama!

Yıldırım’da Türk halk müziği rüzgârı esti

İnegöl’den Cenon’a dostluk köprüsü

Ortaokul öğrencileri, Atatürk’ü özel koreografiyle andı

CHP’nin kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

Başkanlar Atatürk'ü andı!

Bursalılar gece depremle uyandı

İznik Gölü'nde tek seferde 21 ton gümüş balığı yakalandı

Bursa'da rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında 2 tutuklama

Yükleniyor