Boşanma davalarındaki bekleme süresi kısaltıldı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifiyle yargıya ilişkin önemli değişiklikler hayata geçirildi.

GÜNDEM 15.11.2024 11:06:00 0
Boşanma davalarındaki bekleme süresi kısaltıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen "Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", yapılan oylama sonucunda kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemelerle birlikte, yargı süreçlerinin hızlandırılması ve vatandaşların adalete erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Savunma Hakkında Önemli Adım
Yasa kapsamında, yargılamalarda suç niteliğinin değişmesi durumunda sanıklara ek savunma hakkı tanınacak. Bu bilgilendirme doğrudan yapılacak ve adil yargılama hakkı güçlendirilecek.

Noterler Tatil Günlerinde Çalışabilecek
Noterlerin tatil günlerinde hizmet verebilmesine olanak tanıyan düzenlemeyle vatandaşların noterlik işlemleri kolaylaştırılacak. Çalışma koşullarına dair detaylar, Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanacak yönetmelikle netleştirilecek. Ayrıca, noterlik ücret tarifesinin belirlenme tarihi mart ayından ocak ayına çekildi.

Avukatlık Stajına Yeni Düzenleme
Avukatlık stajıyla ilgili önemli değişiklikler de yasada yer aldı. Artık sigortalı olarak çalışmak, avukatlık stajına engel teşkil etmeyecek. Kamu kurumlarında çalışanların da avukatlık stajı yapabilmelerine imkan tanındı. Bu süreçte stajyerlere yıllık izin hakkı verilecek. Ancak hakim ve savcı adayları ile görevdeki hakim ve savcılar bu kapsam dışında tutulacak.

Boşanma Davalarındaki Bekleme Süresi Kısaltıldı
Türk Medeni Kanunu'nda yapılan değişiklikle, boşanma davalarının reddedilmesinden sonra yeniden dava açılabilmesi için gereken bekleme süresi 3 yıldan 1 yıla indirildi. Bu düzenleme, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce verdiği karar doğrultusunda yapıldı.

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Osmangazi’de korkunç kaza: Sürücü ağır yaralandı

Bursa’da taksi ücretlerine zam: İşte yeni tarife..

Bursa'nın üreten kadınları sürdürülebilir gelecek için buluştu

Benzin ve motorinde çifte indirim bekleniyor!

Bursa’da burçak toplamaya giden adam avcı kurşunuyla öldü

Nilüfer’de atıl araziler hatıra ormanına dönüşüyor

Bursa’da apartman çatısında yangın paniği

15 yıl hapis cezası bulunan firari İnegöl’de yakalandı

Bursa Şoförler Odası’ndan APP plaka açıklaması

ABD Başkanı Trump’tan barış sinyali

Yenişehir’de doğal ekmek lezzeti Yesaş’ta

Yükleniyor

loading