Böyle dolandırıcılık pes dedirtti

Bursa polisi, İstanbul'da çağrı merkezi kurarak vatandaşları dolandıran çeteyi çökertti.

Böyle dolandırıcılık pes dedirtti
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 14.09.2024 10:11:00 0

Ucuz otomobil yedek parçası ilanlarıyla dolandırıcılık yapan çetenin, milyonlarca lira vurgun yaptığı belirlendi. Operasyon, film sahnelerini aratmadı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, oto tamircileri başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın, internet üzerinden dolandırıldıkları yönündeki ihbarları üzerine harekete geçti. Çete üyelerinin, Sahibinden.com adlı alışveriş sitesine normal fiyatın çok altında otomobil yedek parçası ilanları verdikleri ve bu ilanlar aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Vatandaşları, sitenin "Param Güvende" uygulamasının kopyasını yaparak kendi sahte sitelerine yönlendiren zanlılar, para transferlerinde "işlem hatası" mesajı gönderip defalarca ödeme aldı.

Oto tamircileri başta olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi 10 milyon lira dolandıran çetenin, İstanbul Üsküdar’da çağrı merkezi gibi faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda M.K. (22), A.C. (27), Y.S. (19), M.O.A. (26) ve M.A. (22) isimli zanlılar, sabaha karşı koçbaşlarıyla kırılan kapıların ardında yakalandı.,

Çetenin evinde yapılan aramalarda çok sayıda laptop, telefon ve GSM hattına el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. M.K. ve A.C. tutuklanırken, diğer üç şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.