Bozbey: "Geleceğimiz sürdürülebilirlikte!"

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey,Birleşmiş Milletler’in Cenevre’de düzenlediği Belediye Başkanları Forumu’nda,şehirlerin sürdürülebilir geleceği için atılması gereken adımları anlattı

GÜNDEM 7.10.2025 17:08:00 0
Bozbey:

Başkan Bozbey, su kıtlığına karşı yağmur suyu hasadı, atık suyun yeniden kullanımı ve akıllı sulama sistemleri gibi çevre dostu uygulamaları Bursa’da hızla hayata geçirdiklerini belirterek “Bugün attığımız adımlar yarının suyu ve yaşamı için” dedi.



BM tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Forumu, bu yıl ‘Şehirlerin Dirençli Geleceği’ temasıyla dünyanın farklı ülkelerinden gelen belediye başkanlarının katılımıyla Cenevre’de gerçekleştirildi. BM Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası alanda büyük öneme sahip kurumların da yer aldığı organizasyona, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılarak küresel ölçekteki konulara değindi. Oturum bölümlerinde sağlık ve refah, cinsiyet eşitliği, düzgün çalışma ve ekonomik büyüme, iklim finansman mekanizmaları gibi konularda açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, MBB’nin ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

 



“Su kıtlığıyla karşı karşıyayız”
Kurulan uluslararası iş birlikleri sayesinde Bursa’nın sürdürülebilirlik projeleri için yeşil fonlara ve teknik destek programlarına daha kolay erişebileceğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’da son günlerde yaşanan su sıkıntısına da değindi. Cenevre’deki temasların tam da bu tür krizlerin kalıcı çözümlerini hedeflediğini vurgulayan Başkan Bozbey, “Evet, bugün su kıtlığıyla karşı karşıyayız. Ancak bu, sadece bir sorun değil; bize yeniden düşünme ve dönüşme çağrısı yapıyor. Cenevre’de bu dönüşümü nasıl hızlandırabileceğimizi konuşuyoruz. Buradaki her adım, Bursa’nın gelecekte daha yaşanabilir, daha yeşil, daha adil ve sürdürülebilir bir şehir olması için atılıyor” dedi.

 



“Çevre dostu uygulamaları Bursa’da daha hızlı hayata geçireceğiz”
Su yönetimi konusunda yenilikçi çözümler geliştiren şehirlerle iş birliği görüşmeleri yaptıklarını belirten Başkan Bozbey, “Yağmur suyu hasadı, atık suyun yeniden kullanımı, akıllı sulama sistemleri gibi çevre dostu uygulamaları Bursa’da daha hızlı hayata geçireceğiz. Cenevre’deki bu görüşmelerin temelinde Bursa halkının refahı var. Biz sadece bugünün sorunlarını değil, yarının çocuklarının yaşam hakkını korumak için buradayız. Her proje, Bursa’nın kaynaklarını adil, verimli ve sürdürülebilir biçimde yönetmek için atılmış bir adımdır” diye konuştu.

 

Atış Yapı davasında iflas kararı çıkmadı

Bursa şehitlerini uğurladı

Bursa’da 2 milyon kişi risk altında öyle mi?

Şehitlerimizi taşıyan uçak Bursa'ya inemedi, uçak pisti pas geçti

Bozbey’den su tarifesi açıklaması: “Doğru yapmamışız dedik"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın hastaneye kaldırıldı

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’dan yüzde 30’luk su zammı tepkisi

Bursa’da suya %30 zam

Türkiye şehitlerini uğurluyor

İnegöl’de 7 kişi, ormandan topladıkları mantarlardan zehirlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Ankara'da!

Bahis soruşturmasında Süper Lig ve 1'inci Lig'de forma giyen isimlerin cezaları belli oldu

Yenice mahallesinde otopark sorunu çözülüyor

Bursa şehitlerini yarın uğurlayacak

Nilüfer’de ara tatil Pancar Deposu’nda renklendi

Bakanlık uçak kazasının ardından merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’ya geliyor!

MSB: Şehitlerimizin naaşları bugün Türkiye’ye getirilecek

Osmangazi’de Atatürk sevgisi perdeye yansıdı

Benzine zam yolda

Usta sanatçı Muazzez Abacı doğum gününde vefat etti

İbrahim Burkay:” Ödemelerde hiçbir aksama ve gecikme söz konusu değildir”

Bursalı şehit çocukluk arkadaşıyla aynı gün şehit düştü

Sosyal medyaya yaş sınırı mı geliyor?

CHP'li Yücel: "İddianame, CHP'nin kurumsal kimliğini hedef alan siyasi bir metin"

Osmangazi Belediyespor’dan madalya rekoru

Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek mi?

Yıldırım Belediyesi'nden 5.867 tapu

Türkiye şehitlerine ağlıyor

Yürek yakan anlar: Şehidin ailesine haber ulaştı

Yükleniyor