Bozbey ve Aktaş arasında “belediye kaynaklarının kullanımına dair” yaşanan gerilimde taraflar birbirini suçlarken konu yargıya taşınıyor.
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, grup kürsüsünden yaptığı açıklamada, önceki dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden 154 kalemde toplam 15,5 milyon TL'lik harcamanın, Alinur Aktaş tarafından seçim kampanyası ve bazı siyasi organizasyonlar için kullanıldığı iddiasında bulunmuştu.
Bu açıklamaların ardından Alinur Aktaş sosyal medya hesabı üzerinden iddiaları reddetmiş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibinin Bursa ziyaretine dair ağırlama ve yemek giderlerinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin özel kalem bütçesinden karşılandığı iddiasıyla sosyal medya hesabından bazı gider tablolarını yayımlamıştı.
Yaşanan gelişmelerin ardından bugün iddialara yanıt vermek üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kameralar karşısına geçti.
Bozbey, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Bursa’da ağırlanması ile ilgili tartışmalara dair yaptığı açıklamada, her kamu kurumunun temsil ve ağırlama yaptığını belirterek, "Kim olursa olsun, devletimizin her kademesindeki yöneticilere gerekli özeni ve saygıyı gösteririz. Genel Başkanımız Özgür Özel, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı değildir. Ana muhalefet partisi lideri olarak devlet protokolünün dördüncü sırasındadır. Bugün nereye giderse gitsin protokol ile ağırlanır. Ayrıca Genel Başkanımız Özgür Özel, Bursa’mıza parti kongresine gelmedi, turistik bir geziye gelmedi. Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek, bilgi almak ve Bursalı hemşehrilerimiz için hizmete açtığımız projelerimizi incelemeye, açılışlarını yapmaya geldi. Bugün karşı karşıya kaldığımız şey, gerçeğin çarpıtılarak bir algı malzemesi haline getirilmesidir. Ortada sansasyon yok ancak haberi var. Böyle şey olur mu demeyin! Oluyor. Ortada suistimal yok, hukuksuzluk yok ve yapılan yanlış uygulama da yok" ifadelerine yer verdi.
Mustafa Bozbey’in Aktaş döneminde büyükşehir bütçesinin seçim harcamalarında kullanıldığı iddiasıyla paylaştığı verilerin ardından önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesabından kamuoyuna hitaben bir açıklama yayımladı. Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz gün yaptığımız paylaşımla CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindekilerin ağırlanması ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesinden yapılan harcamaları belgeleriyle ortaya koymuştuk. Anlaşılan Bursa Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuyla ilgili telaşa kapılmış olacak ki; bugün apar topar bir basın toplantısı gerçekleştirerek görevde olduğum süre de şahsıma yönelik asılsız YALAN YANLIŞ bir sürü İFTİRADA bulundu. Öncelikle şunu belirteyim ki; kamuoyunu yanıltmaya yönelik ‘belge’ diye sunduğu evrakların hukuki veya resmi hiçbir geçerliliği YOKTUR! Hele hele oğlumun düğününün belediye bütçesinden gerçekleştirildiği gibi alçakça bir İFTİRAYI atabilecek kadar şuurunu kaybetmiş durumda kendisi. Oğlumun düğün organizasyonu Burfaş tesislerinde ve ekibiyle değil, ÖZEL BİR ORGANİZASYON FİRMASI ile yapılmıştır. DÖRT KİŞİLİK ve ispata muhtaç bir yemek fişi ile 5000 kişilik düğün organizasyonunu bir tutmak ancak “HAYAL VE ALGI DÜNYASI ÇOK GENİŞ GÜLÜMSETEN BAŞKANA” yakışır. Mustafa Bozbey’i şahsıma yönelik bu iftirayı ispata davet ediyorum! Şayet ispatlamazsa ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR, MÜFTERİDİR! Partimin seçim dönemindeki çalışmalara ait sipariş evraklarının belediye bütçesinden ödenmiş gibi gösterilmesi de ayrı bir saçmalıktır. Partimin bu çalışmalar için şirkete ve ilgili diğer ödemeleri konusu Belediyemizin konusu değildir. Sipariş fişi ile fatura veya makbuz aynı şey değildir! Organizasyon kabiliyetinden dolayı süreç Burfaş üzerinden yürümüş ancak ödemeler Belediyemiz tarafından YAPILMAMIŞTIR. Buradan bir kez daha kamuoyuna sesleniyorum: Mustafa Bozbey’in basın toplantısında belge diye açıkladığı dokümanlar resmi hiçbir geçerliliği olmayan şeylerdir. Allah’a çok şükür bu gömlek leke tutmaz. Kendi siyasi parti genel başkanının ağırlanması ile dengesi bozulan mevcut Başkan ne yazık ki yine eksik ve çarpıtılmış bilgiler ile Bursa gündemini YALAN YANLIŞ bir algı oluşturmaya çalışıyor! Şahsıma yönelik yapmış olduğu bu insanlıktan yoksun iftira ve karalama açıklamalarını yargıya taşıyacağımın altını tekrar çizmek isterim.”