Bozbey’in Yıldırım ziyareti

...

GÜNDEM 4.02.2025 14:03:00 0
Bozbey’in Yıldırım ziyareti

Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibi, Yıldırım Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakın Bozbey, ne demiş:

“Burası deprem olduğunda fazlaca hasar görebilecek bir bölgedir. O yüzden bir an önce kentsel dönüşüme tabi tutularak büyük bölgeler halinde planlanıp, yapıların dirençli hale getirilmesi gerekiyor.”

 

***

Başka ne demiş:

Yıldırım, çok hızlı ve göçle gelişen bir bölgedir. Buna bağlı olarak yoğun yapılaşmasına göz yumulan bir süreç yaşandı. Buradaki vatandaşlarımız, mahallesinde yaşamaktan memnun ama kentsel ihtiyaçların olmamasından dolayı da memnuniyetsizliği var. Yeşil alan, yol, otopark, kültür evleri, spor alanları gibi alanlara yönelik kentsel dönüşüme ihtiyaç var.”

 

***

Bu sözlerden ne anladınız?

Benim anladığım şu:

Bozbey, misafiri olduğu belediye başkanını eleştirmekten geri durmamış, Yıldırım’da yeşil alanların, kültür evlerinin ve spor alanlarının  yeterli olmadığını iddia ederek, bu eksiklikleri kendilerinin gidereceğini ima etmiş.

 

***

Oktay Yılmaz, kibar adam yanıt vermemiş ama ilçede pıtrak misali çoğalan spor merkezlerinden 21 tane var ki, Bursa’nın en fazla spor tesisi olan ilçesinin Yıldırım olduğunu söylememiş.

680 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını da eklemeye gerek görmemiş. 

 

***

 

Kentsel dönüşüm konusuna gelince…

Yıldırım’da geçen yıllarda çoğu yatay mimari şeklinde ve en fazla 8 kat olarak hayata geçen kentsel dönüşüm projeleri bir yana, önümüzdeki 4 yıl için 30 bin yeni konut hedefinin gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini hep birlikte takip edeceğiz.

Dahası Başkan Yılmaz’ın, seçim beyannamesine de yazdığı, 30 bin yeni konut sözünün takipçisi olacağız. 

Ancak Başkan Yılmaz ve ekibine, Nilüfer’deki uygulanan kentsel dönüşüm modelini örnek almamalarını salık veriyorum. 

Nitekim, Nilüfer’deki kentsel dönüşümlerde, fazla emsal var, hormonlu imar var, kaçak konutlar, hatta kaçak bloklar var, projeye aykırı binlerce daire var, yola tecavüz var, sokak kapatma var, hukuksuzluk var.

Yani var oğlu var

Tüm bunlara rağmen, Nilüfer’in Bursa’nın depremsellik bakımından en riskli ilçelerinden biri olması gerçeği de var.

 

***

O halde soralım:

Kentsel dönüşüm konusunda Yıldırım mı Bursa Büyükşehir’i örnek almalı, yoksa Bursa Büyükşehir mi Yıldırım’ı?

 



MUSTAFA ÖZDAL

Kestel’in yeşil gücü Essen’de dünyaya açıldı

Yıldırım’da ortak akıl toplantıları sürüyor

Bursa’da trafikte uçan tekmeli kavga

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaşımda Türkiye’ye çağ atlattık

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

İnegöl’de sömestr tatili atölyelerle renklendi

Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir dünya sahnesinde

Şadi Özdemir’den ramazan öncesi hijyen talimatı

Atış Yapı krizinde kritik görüşme!

Bursa'da drift pahalıya patladı!

Matlı’dan net uyarı: Gümrük Birliği güncellenmeli

Sisli yol faciaya yol açtı: 2 ölü, 10 yaralı

TÜİK açıkladı: 2025’te ihracat ve ithalat arttı

Osmangazi’de Dijiders öğrencilerine Uludağ motivasyon kampı

Büyükşehir’den çevreci ve ekonomik AdBlue üretimi

Altın ve gümüş sert düştü!

Virajı alamayan otomobil bariyerlere çarptı

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Yükleniyor