Bozüyük okulları, Litvanya’da İngilizce ve geri dönüşüm köprüleri kurdu

Bozüyük okulları, Litvanya’da İngilizce ve geri dönüşüm köprüleri kurdu

GÜNDEM 6.06.2025 16:56:34 0
Bozüyük okulları, Litvanya’da İngilizce ve geri dönüşüm köprüleri kurdu
Bilecik’in Bozüyük ilçesinden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Saffet Şeker Ortaokulu, Litvanya’nın Rokikis kasabasında unutulmaz bir Erasmus+ grup hareketliliğine imza attı. İngilizce öğretimi ve öğrenimini geliştirmekle birlikte geri dönüşüm bilincini artırmayı hedefleyen bu proje, iki ülke arasındaki kültürel bağları da güçlendirdi.
Litvanyalı ev sahibi okul Rokikio Juozo Tubelio Progimnazija’nın okul müdürü Zenonas Poinas ve okul proje koordinatörü aneta Motuzien başta olmak üzere tüm okul öğretmenleri ve öğrencileri Bozüyük’ten gelen iki okula büyük bir misafirperverlikle karşıladı. Geleneksel Litvanya yöresel danslarıyla yapılan sıcak karşılama, misafir okulların üzerinde derin bir etki bıraktı. Okul içerisinde düzenlenen çeşitli etkinlikler, interaktif atölye çalışmalar ve sunumlar sayesinde öğrenciler, İngilizce dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra geri dönüşüm konusunda da bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Yemek pişirme sınıfında öğrenciler hep birlikte yöresel Litvanya kurabiyeleri pişirip yediler, robotik kodlama sınıfında çevre dostu robotlar tasarladılar ve müzik sınıfında Türk ve Litvan şarkıları söyleyerek kültürlerini tanıttılar.
Program kapsamında, öğrenciler Rokikis Belediye Başkanını ziyaret ederek yerel yönetim hakkında bilgi edindiler ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarını pekiştirdiler. Ayrıca, geri dönüşüm temalı hareketliliğin bir parçası olarak, bir peynir fabrikası ve geri dönüşüm tesisini yakından inceleme fırsatı buldular. Bu ziyaretler, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konularında öğrencilerin farkındalıklarını artırdı ve onlara pratik bilgiler sundu. Bu uluslararası hareketlilik, Bozüyüklü öğrencilerin İngilizce dil becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra, geri dönüşüm ve çevre koruma konularında küresel bir bakış açısı kazanmalarına da yardımcı oldu. Aynı zamanda, farklı kültürleri deneyimleme ve uluslararası arkadaşlıklar kurma imkanı bularak unutulmaz anılar biriktirdiler.

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor