Tarih: 04.10.2024 13:56

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İMSİAD üyeleriyle bir araya geldi

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyeleriyle bir araya gelerek, inşaat sektörünün Bursa ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı. “Ülkemizin lokomotifi olan inşaat sektörünü her zaman önemsiyoruz ve bu alandaki sorunları BTSO olarak çözmeye yönelik çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni İş Modelleri İhtiyacı

Başkan Burkay, Bursa ekonomisinin geleceği için yenilikçi iş modellerinin şart olduğunu belirtti. BTSO'nun projelerini paylaşan Burkay, inşaat sektörünün sanayi, tarım ve turizmle entegre bir büyümenin önemli bir parçası olduğunun altını çizdi. Ayrıca, TEKNOSAB Lojistik Park Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve diğer projelerle ilgili bilgiler vererek, sektörün uluslararası pazarlarda daha güçlü bir şekilde yer alabilmesi için yapılan çalışmaları anlattı.

İnşaat Sektörüne Değer Katan Adımlar

Göreve geldikleri 2013 yılından bu yana 60'tan fazla makro projeye imza attıklarını söyleyen Burkay, BTSO’nun inşaat sektörüne yönelik gerçekleştirdiği projeleri aktardı. BUTGEM ve BTSO MESYEB gibi eğitim merkezlerinde sektör çalışanlarına yönelik yetkinlik artırıcı programlar sunulduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin ilk Asansör Ekipmanları Güvenlik ve Test Merkezi’nin hayata geçirildiğini de ifade etti.

Organize Konut Bölgeleri Projesi

İnşaat sektörünün maliyet sorunlarına dikkat çeken Burkay, Organize Konut Bölgeleri projesiyle bu maliyetleri düşürmeyi hedeflediklerini dile getirdi. “Bu projelerle inşaat ve gayrimenkul sektörüne hareket kazandırmayı ve çalışanlara uygun koşullarda sosyal yaşam alanları sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

TEKNOSAB Lojistik Park Projesi

Toplam yatırım bütçesi 210 milyon dolar olan TEKNOSAB Lojistik Park Girişim Sermayesi Yatırım Fonu hakkında bilgi veren Burkay, bu projede yer alacak yatırımcıların birçok avantajdan faydalanacağını belirtti. İMSİAD üyelerini de bu projede yer almaya davet etti.

İMSİAD Başkanı’ndan Destek Mesajı

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat sektörünün mevcut zorluklarına dikkat çekerek, BTSO’nun Organize Konut Bölgeleri projesini çok değerli bulduklarını ve bu projeyle sektörde sürdürülebilir başarılar elde edilebileceğini ifade etti.

Programın sonunda, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a plaket takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —