Getirdiği damızlık koyunlar ile et randımanını 40 arttıran koyun çiftliğinden kuzu almak isteyen vatandaşlara 6 ay sonrasına sıra veriliyor.
Dünya’nın et iyi et randımanı sağlayan koyunların başında gelen Hampshire ve Suffolk koyunlarını yurt dışından Bursa’nın Yenişehir ilçesine getiren işletme et randımanını 40 attırarak üreticilerin yüzünü güldürmeye başladı. Türkiye genelinde bu hayvanlardan alarak et randımanını arttırmak isteyen küçükbaş hayvan besicilerine 6 ay sonrasına sıra veriliyor.
Çiftliğin Veterineri Şeref Aslan,”Bu işletmemiz 2017 yılında özel kurulmuş bir işletmedir. İngiltere’den etçi ırklardan olan Hampshire ve Suffolk’lardan seçilerek damızlık seçilip getirilmiş bir işletmedir. İşletmemizde 400’e yakın anaç koyunumuz var. Programlı bir şekilde üreme faaliyetlerini yürütmekteyiz. Ülkemizin 81 iline damızlık ithal etmekte ve melezlemeler yapmaktayız. Taleplere yetişemediğimiz için müşterilerimize 6 ay sonrasına gün vermekteyiz” diye konuştu.
İşletmemizde 365 gün düzenli kontrol edilmekte, aşıları ve programları düzenli yapılmaktadır diye konuşan Veteriner Hekim Aslan, “ Suffolk ve Hampshire ırklarımız kültür ırkıdır, etçi ırklardır, et randımanları yüksektir. Kısa zamanda çok hızlı kilo almaları ve kaliteli et randımanı sağlamaları nedeni ile tercih edilmektedir. Ülkemizdeki hayvanlarla melezlendiğinde kendi normal ırklarına göre melezler 40 et randımanı sağlamaktadır” dedi.