Bugün hesaba en az 1.108 TL yatacak

Yüz binlerce kamu işçisine yılda iki kez verilen ek ödemenin (ilave tediye) ilk yarısı bugün (16 Temmuz) diğer yarısı ise 17 Aralık'ta verilecek.

EKONOMİ 16.07.2021 13:10:00 0
Bugün hesaba en az 1.108 TL yatacak

Bugün yapılacak en az 1.108 lira ikramiye ödemeleri yaklaşık 700 bin işçinin hesabına yatacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre kamu işçilerine 2021'de yapılacak ek ödemenin (ikramiye) ilk yarısı bugün, diğer yarısı ise 17 Aralık'ta verilecek.

6772 sayılı Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2021 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, 7 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yüz binlerce kamu işçisine ödemeler bugün yapılacak.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, 6772 sayılı Sayılı Kanun kapsamdaki işçilere 2021'de verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 16 Temmuz'da (bugün), diğer yarısı 17 Aralık'ta ödenecek.
Bugün yapılacak ödemeler yaklaşık 700 bin işçiye yapılacak.

İLAVE TEDİYE NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Kamu işçilerine 6772 sayılı kanun kapsamında yılda 52 günlük ilave tediye ücreti ödenmektedir. Kanunla güvence altına alınan bu haktan tüm kamu işçileri faydalanmaktadır.

Ödemelerin yapılacağı tarih ise yıl içinde değişiklik gösterebilmektedir. Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde kadroya geçen işçilere, ayrı bir tüzel kişiliği bulunmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine ait olan kurumlarda kadroya geçen işçilere yılda 4 eşit taksitle 13 gün olarak ve toplamda da 52 günlük olarak ödenen bir ödenektir. Yılda iki defa 26 günlük olarak da ödenebilir.

2021 İLAVE TEDİYE MİKTARI NE KADAR?

İlave tediye ödemesinin miktarı günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. 

2021 yılı tediye miktarı da işçinin günlük ücreti üzerinden hesaplanarak 52 günlük ücretinin yarısı kadar ödeme sağlanacak. 

İlave tediyeye esas olan aylık kazançların hesabında, fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri dikkate alınmamaktadır. 

Bu hesaba göre en düşük ödeme 1.108 TL olarak belirlendi. Bu yıl asgari ücretle çalışan işçi 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alabilecek.

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Bursa’da kadavra töreni: 6 yıl boyunca eğitime katkı sağladı

Bursa’da mezarlıklar ve şehitlikler titizlikle temizlendi

MSB: Adana’ya yeni Patriot sistemi konuşlandırıldı

İran’da ikinci büyük kayıp: Ali Laricani

İnegöl Belediyesi'nden Kulaca’ya modern dokunuş

Başkan Aydın Ramazan sofrasında Osmangazililerle buluştu

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Başkan Burkay’dan Tarihi Çarşı’da esnaf buluşması

Bursalılara bayram müjdesi: Toplu taşıma ücretsiz ama tek şart var!

Başkan Bozbey: 20 senedir yapılmamış hizmetleri yapıyoruz

Başkan Yılmaz: Bursa'nın kaynakları doğru bir şekilde yönetilmiyor

İznikte' kontrolden çıkan araç göle uçtu

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Yükleniyor

loading