Bulgaristan’da kurulan Kardeşlik Sofrası Kalpleri Fethetti

Osmangazi Belediyesi’nin Bulgaristan’da kurduğu ve binlerce kişinin katıldığı Kardeşlik Sofrası, hem gururlandırdı hem de duygusal anlar yaşattı.

BURSA HABER 1.05.2021 13:57:00 0
Bulgaristan’da kurulan Kardeşlik Sofrası Kalpleri Fethetti

Ecdat yadigarı Balkanlarda iftar geleneğini yaşatmaya devam eden Osmangazi Belediyesi’nin, Bulgaristan’ın Kuruova köyünde düzenlediği Kardeşlik Sofrası birlik, beraberlik ve dayanışma görüntüleri Ramazan iklimine, ruhuna çok yakıştı.

 

İftar yemeğine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü Genel Sekreteri Celal Faik ve Pazarcık Bölge Müftüsü Salih Halil ile birlikte yüzlerce soydaş katıldı.

 

“RABBİM, BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

 

Manevi görüntülerin, duyguları üst seviye taşıdığı Kardeşlik Sofrasını kuran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ecdatlarından devraldıkları yardımlaşma geleneğini kültür ve inançlarına yakışır şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Mustafa Dündar, “Burası Osmangazi, burası 7 kıta 72 millete adalet, eşitlik, barış, huzur, yardımlaşma ve paylaşım götüren Osman Gazi’nin adını taşıyan, büyük bir medeniyetin eşiği.  Rabbim, kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın. Soframızdan bereket, hanemizden huzur ve sağlık eksik olmasın.  Allah, oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, Hayırlı Ramazanlar” şeklinde konuştu. Başkan Dündar, iftar programlarını Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Loveç, Omurtag bölgelerinden sonra Kırcaali bölgesinde de sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel iftar sofrası Türkiye ile Bulgaristan arasındaki insani bağların da en güzel sembolü. Hiçbir zaman ne onlar bizi bırakıyorlar ne de biz soydaşlarımızı bırakıyoruz. Her zaman bir aradayız, hep beraberiz” ifadelerini kullandı. 

 

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci de kendi doğum yeri olan Kuruova’daki etkinlikten mutluluk duyduğunu belirterek, “Ben emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Elbette ki iftar herkesi bir araya getirir. İnanıyoruz ki Cenab-ı Hak bizden razı olur ve herkes mutlu olur” diye konuştu.


 

Osmangazi Belediyesi 

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

MSB’den İHA açıklaması

Nilüfer’de spor için yeni vizyon

Sinema'da Çarşamba raporu: 219 bin bilet!

Büyükşehir'den Bursa'ya hatıra ormanı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün tekrar toplanıyor

Aleyna Tilki, İrem Sak ve Danla Bilic uyuşturucudan gözaltında!

Osmangazi Meydanı'nda festival havası

Bursa’da işçilerin kaldığı baraka, alev alev yandı

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Yükleniyor