Bulgaristan’da kurulan Kardeşlik Sofrası Kalpleri Fethetti

Osmangazi Belediyesi’nin Bulgaristan’da kurduğu ve binlerce kişinin katıldığı Kardeşlik Sofrası, hem gururlandırdı hem de duygusal anlar yaşattı.

BURSA HABER 1.05.2021 13:57:00 0
Bulgaristan’da kurulan Kardeşlik Sofrası Kalpleri Fethetti

Ecdat yadigarı Balkanlarda iftar geleneğini yaşatmaya devam eden Osmangazi Belediyesi’nin, Bulgaristan’ın Kuruova köyünde düzenlediği Kardeşlik Sofrası birlik, beraberlik ve dayanışma görüntüleri Ramazan iklimine, ruhuna çok yakıştı.

 

İftar yemeğine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü Genel Sekreteri Celal Faik ve Pazarcık Bölge Müftüsü Salih Halil ile birlikte yüzlerce soydaş katıldı.

 

“RABBİM, BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

 

Manevi görüntülerin, duyguları üst seviye taşıdığı Kardeşlik Sofrasını kuran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ecdatlarından devraldıkları yardımlaşma geleneğini kültür ve inançlarına yakışır şekilde sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Başkan Mustafa Dündar, “Burası Osmangazi, burası 7 kıta 72 millete adalet, eşitlik, barış, huzur, yardımlaşma ve paylaşım götüren Osman Gazi’nin adını taşıyan, büyük bir medeniyetin eşiği.  Rabbim, kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın. Soframızdan bereket, hanemizden huzur ve sağlık eksik olmasın.  Allah, oruçlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin, Hayırlı Ramazanlar” şeklinde konuştu. Başkan Dündar, iftar programlarını Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Loveç, Omurtag bölgelerinden sonra Kırcaali bölgesinde de sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel iftar sofrası Türkiye ile Bulgaristan arasındaki insani bağların da en güzel sembolü. Hiçbir zaman ne onlar bizi bırakıyorlar ne de biz soydaşlarımızı bırakıyoruz. Her zaman bir aradayız, hep beraberiz” ifadelerini kullandı. 

 

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci de kendi doğum yeri olan Kuruova’daki etkinlikten mutluluk duyduğunu belirterek, “Ben emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Elbette ki iftar herkesi bir araya getirir. İnanıyoruz ki Cenab-ı Hak bizden razı olur ve herkes mutlu olur” diye konuştu.


 

Osmangazi Belediyesi 

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

Yükleniyor