Burhan Öçal ve Deniz Taşar’dan muhteşem gece

Nilüfer 7. Caz Festivali’nde darbuka ile çello aynı sahneyi paylaştı. Perküsyon virtüözü Burhan Öçal, caz alaturka ve batı müziğini perküsyonla harmanladığı repertuarıyla festival katılımcılarına hareketli bir gece yaşattı.

BURSA HABER 27.06.2022 11:22:00 0
Burhan Öçal ve Deniz Taşar’dan muhteşem gece

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Nilüfer 7. Caz Festivali, katılımcılarına özel bir gece yaşattı.

Caz müziğinin sevilen isimlerini Balat Atatürk Ormanı’ndaki sahnesinde Bursalılar ile buluşturan Nilüfer Caz Festivali, Deniz Taşar ve Burhan Öçal’s Jazz Dream’i konuk etti. Müzik tutkunlarının ilgi gösterdiği konseri, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ile birlikte izledi. Gecede sahneye ilk olarak, 2013 yılında Nardis Genç Caz Vokal Yarışması birincisi, Akbank 'JAmZZ' 'En İyi Yorum' ödülü sahibi ve 'İKSV Genç Caz Yarışması'nın kazananlarından olan Deniz Taşar çıktı. Büyüleyici sesiyle “Uykuda Bir Bulut” ve “Pişman Olunmayan Dünler” albümlerinden parçalar seslendiren Deniz Taşar’a, piyanoda Adem Gülşen, bas gitarda Orhan Deniz ve davulda Onur Başkurt eşlik etti. Soul, R&B ve hip-hop’a uzanan repertuarıyla izleyenleri kendine hayran bırakan Deniz Taşar, konserin sonunda alkış aldı. 

Gecenin son konuğu, Burhan Öçal’s Jazz Dream oldu. Darbuka, piyano, trompet, kanun, çello, keman ve kontrbasın aynı sahneyi paylaştığı gecede, Michael Jackson’dan Türk musikisine, Johann Sebastian Bach’tan oyun havasına kadar farklı tınılar ve kültürler bir araya geldi. Perküsyon virtüözü Burhan Öçal, repertuarında yer verdiği caz alaturka ve batı harmonilerini perküsyonla harmanladığı eserlerle, izleyenlere kıpır kıpır bir gece yaşattı. Bu muhteşem gecede Burhan Öçal’a kanunda Savaş Özkök, darbukada Ümit Adakale, piyanoda Uraz Kıvaner, kontrbasta Ozan Musluoğlu, trompette Şenova Ülker, çelloda Murat Süngü ile Sedef Erçetin ve kemanda Can Olgun eşlik etti. Konserin sonunda Burhan Öçal’s Jazz Dream, performansıyla ayakta alkışlandı. 

 

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Bursa'da sel vurdu, sebze ateş pahası oldu!

Osmangazi’de depoda yangın paniği

İŞKUR haritayı güncelledi: En çok aranan meslekler ortaya çıktı!

Bursa trafiğinde kalp ısıtan an

Yeşil beyazlılar Isparta’ya kilitlendi: Hedef net: 3 puan!

Bursa'da yüksek hız ve hatalı dönüş kazayı getirdi!

Büyükşehir’den tarihe vefa

Bursa'da otobüsün arkasına tutunan çocuklar yürekleri ağza getirdi

Osmangazi Belediyesi’nden ramazan öncesi 136 mahalleye erzak desteği

Bursa’da kayıp genç kızdan sevindiren haber

Nilüfer’de “pırıl pırıl kent” hedefi konuşuldu

Bursa'da elektrik panosu alev aldı, ev küle döndü

Livanespor: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Bursa Kuzey Çevre Otoyolu masaya yatırıldı

Nilüfer’de belediye güvenceli dönüşüm başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asrın felaketinde milletçe ayağa kalktık

Nilüfer’in yeni kentsel dönüşüm modeli: Rant değil yaşam

Bursaspor’da Tunahan Ergül ile yollar ayrıldı

Bursa afetlere hazırlanıyor

Başkan Yılmaz'dan Umman'da önemli temaslar

Bakan Kurum: Türkiye Yüzyılı tarihe yazılacak

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Bursa’da sessiz yürüyüş

Epstein'in geride bıraktığı mal varlığı ortaya çıktı!

Pakistan’da cuma namazında camiye saldırı

AFAD duyurdu: Erzincan Kemah’ta 4.9 büyüklüğünde deprem

Milli yüzücü Defne Kurt’tan tarihi başarı

Bursa'da 6 Şubat için miniklerden duygu dolu anma

Yükleniyor