Burkay: "Dış ticaret hacmimiz 35-36 milyar dolara ulaştı"

BTSO Başkanı Burkay: "BM'ye bağlı 112 ülkeden büyük bir dış ticaret hacmine sahibiz."

GÜNDEM 18.04.2025 12:35:00 0
Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, şehir dışında düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi'nin artık Bursa'da, Uludağ'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Burkay, "Adı üstünde Uludağ Ekonomi Zirvesi, onun da yeri burası zaten. Şu anda bu konuda önemli bir çalışmamız var. İnşallah, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu projeyi sizlerle paylaşmış olacağız. Hem yerelde hem de bölgesel ve ulusal anlamda çok büyük bir ekonomi zirvesi planlıyoruz ve burada hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Yıllık 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştık

 

Başkan Burkay, dünyada iki büyük dönüşüm süreci olduğunu belirterek, "Bunlardan biri yeşil dönüşüm, diğeri ise dijital dönüşüm. Endüstride ve ihracatta yeşil dönüşümden uzak kalmak mümkün değil. Bursa, bir üretim ve ihracat merkezi olarak bu dönüşümün öncüsü olacak," dedi. Burkay, Bursa'nın uluslararası ticaretle önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti: "230’un üzerinde farklı ülke ve bölgeye ihracat yapıyoruz. Yıllık 20 milyar dolarlık ihracat ve 16 milyar dolarlık ithalatla toplamda 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmış durumdayız. Bu oran, birleşmiş milletlere bağlı 112 ülkenin üzerinde."
 

Sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm projeleri yapacağız

 

Yeşil dönüşümün, Bursa için önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Burkay, "Bütün sanayi bölgelerimizi yeşil sanayi konumuna getirmek istiyoruz. Atık su arıtma, sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm sistemleriyle çevre dostu projeleri hayata geçireceğiz. Bu konuda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bursa, bu alanda Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

 

 

 

Teknosab’da Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi

 

Teknosab’ın yeşil dönüşüm konusunda önemli bir merkez haline geldiğini belirten İbrahim Burkay, "Teknosab, yeşil dönüşümün en çok desteklendiği merkezlerden bir tanesi. Bursa sanayisi de bu konuda hızla ilerliyor. Ben, Bursa'nın bu konuda Türkiye’deki önde gelen iller arasında yer alacağına inanıyorum" dedi.

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Yükleniyor