Burkay: "Dış ticaret hacmimiz 35-36 milyar dolara ulaştı"

BTSO Başkanı Burkay: "BM'ye bağlı 112 ülkeden büyük bir dış ticaret hacmine sahibiz."

GÜNDEM 18.04.2025 12:35:00 0
Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, şehir dışında düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi'nin artık Bursa'da, Uludağ'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Burkay, "Adı üstünde Uludağ Ekonomi Zirvesi, onun da yeri burası zaten. Şu anda bu konuda önemli bir çalışmamız var. İnşallah, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu projeyi sizlerle paylaşmış olacağız. Hem yerelde hem de bölgesel ve ulusal anlamda çok büyük bir ekonomi zirvesi planlıyoruz ve burada hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Yıllık 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştık

 

Başkan Burkay, dünyada iki büyük dönüşüm süreci olduğunu belirterek, "Bunlardan biri yeşil dönüşüm, diğeri ise dijital dönüşüm. Endüstride ve ihracatta yeşil dönüşümden uzak kalmak mümkün değil. Bursa, bir üretim ve ihracat merkezi olarak bu dönüşümün öncüsü olacak," dedi. Burkay, Bursa'nın uluslararası ticaretle önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti: "230’un üzerinde farklı ülke ve bölgeye ihracat yapıyoruz. Yıllık 20 milyar dolarlık ihracat ve 16 milyar dolarlık ithalatla toplamda 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmış durumdayız. Bu oran, birleşmiş milletlere bağlı 112 ülkenin üzerinde."
 

Sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm projeleri yapacağız

 

Yeşil dönüşümün, Bursa için önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Burkay, "Bütün sanayi bölgelerimizi yeşil sanayi konumuna getirmek istiyoruz. Atık su arıtma, sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm sistemleriyle çevre dostu projeleri hayata geçireceğiz. Bu konuda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bursa, bu alanda Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

 

 

 

Teknosab’da Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi

 

Teknosab’ın yeşil dönüşüm konusunda önemli bir merkez haline geldiğini belirten İbrahim Burkay, "Teknosab, yeşil dönüşümün en çok desteklendiği merkezlerden bir tanesi. Bursa sanayisi de bu konuda hızla ilerliyor. Ben, Bursa'nın bu konuda Türkiye’deki önde gelen iller arasında yer alacağına inanıyorum" dedi.

Bursa’da eniştesini sokakta 8 kurşunla öldürdü!

Devlet Bahçeli: Türkiye 2053’te süper güç olacak

Bursa Kent Akademisi ile mesleki dönüşüm

Fitch, Bursa’nın kredi notunu “Pozitif”e çıkardı

Kendi hikayesini yazan kadınlar Bursa’da bir araya geldi

Yıldırım’da türkü dolu akşam

CHP'den istifa eden Mesut Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Antalya Adalet Sarayı’nda güvenlik görevlisi ölü bulundu

İnegöl zabıtası gıda işletmelerini mercek altına aldı

Büyükşehir’den bölgeye yeni ulaşım hamlesi

İran’daki gösterilerde can kaybı 6 bin 961’e çıktı

Ercan Özel’e “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Başkan Taban’dan “82” detaylı nüfus mesajı

Edirne’de trafik kazası: Otomobil şarampole devrildi, 2 kişi öldü

Bursa'da en çok nereli yaşıyor? İşte o liste...

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Yükleniyor