Burkay: "Dış ticaret hacmimiz 35-36 milyar dolara ulaştı"

BTSO Başkanı Burkay: "BM'ye bağlı 112 ülkeden büyük bir dış ticaret hacmine sahibiz."

GÜNDEM 18.04.2025 12:35:00 0
Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, şehir dışında düzenlenen Uludağ Enerji Zirvesi'nin artık Bursa'da, Uludağ'da gerçekleştirileceğini duyurdu. Burkay, "Adı üstünde Uludağ Ekonomi Zirvesi, onun da yeri burası zaten. Şu anda bu konuda önemli bir çalışmamız var. İnşallah, önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu projeyi sizlerle paylaşmış olacağız. Hem yerelde hem de bölgesel ve ulusal anlamda çok büyük bir ekonomi zirvesi planlıyoruz ve burada hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Yıllık 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaştık

 

Başkan Burkay, dünyada iki büyük dönüşüm süreci olduğunu belirterek, "Bunlardan biri yeşil dönüşüm, diğeri ise dijital dönüşüm. Endüstride ve ihracatta yeşil dönüşümden uzak kalmak mümkün değil. Bursa, bir üretim ve ihracat merkezi olarak bu dönüşümün öncüsü olacak," dedi. Burkay, Bursa'nın uluslararası ticaretle önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti: "230’un üzerinde farklı ülke ve bölgeye ihracat yapıyoruz. Yıllık 20 milyar dolarlık ihracat ve 16 milyar dolarlık ithalatla toplamda 35-36 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşmış durumdayız. Bu oran, birleşmiş milletlere bağlı 112 ülkenin üzerinde."
 

Sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm projeleri yapacağız

 

Yeşil dönüşümün, Bursa için önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Burkay, "Bütün sanayi bölgelerimizi yeşil sanayi konumuna getirmek istiyoruz. Atık su arıtma, sıfır arıtma yetmez, ileri arıtma ve geri dönüşüm sistemleriyle çevre dostu projeleri hayata geçireceğiz. Bu konuda büyük yatırımlar yapıyoruz. Bursa, bu alanda Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

 

 

 

Teknosab’da Yeşil Dönüşümün Desteklenmesi

 

Teknosab’ın yeşil dönüşüm konusunda önemli bir merkez haline geldiğini belirten İbrahim Burkay, "Teknosab, yeşil dönüşümün en çok desteklendiği merkezlerden bir tanesi. Bursa sanayisi de bu konuda hızla ilerliyor. Ben, Bursa'nın bu konuda Türkiye’deki önde gelen iller arasında yer alacağına inanıyorum" dedi.

700 yıllık Berkuk Kur’an-ı Kerim’i Bursa'da

Nilüfer’de Umut Ormanı büyüyor

Bursa’da 4 katlı apartmanın terası alevlere teslim oldu

İnegöl Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Donald Trump: Sınırsız mühimmat ve bolca zamanımız var

İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

Yıldırım’da tarihi yapılar ayağa kalkıyor

Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda Türk gemileri güvende

Yenişehir'de üretim ve yatırım dönemi

Kestel’de camiler bayrama hazırlanıyor

Enes Çelik’ten PFDK'ya sert tepki

İran’dan ateşlenen 3. füze etkisiz hale getirildi

Alkole sıkı denetim geliyor

Bursaspor - Muşspor maçına PFDK’dan ceza

Başkan Özdemir: “Nilüfer bir kadın kentidir”

İnegöl’de drift yapan sürücüye 140 bin lira ceza

Başkan Aydın Alacahırka’da vatandaşlarla iftarda buluştu

Ramazan ruhu Gemlik’te paylaşıldı

Bursa’da binanın çatı katı alevlere teslim oldu

Aşevinde skandal: Kavurmadan çıkan çip yarış atı Smart Latch’e ait

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı

Bursa’da trafikte korku dolu anlar

Mücteba Hamaney: Bölgedeki ABD üsleri kapatılmalı

Hakan Fidan: “Orta Doğu’daki savaş bir an önce sona ermeli”

Nilüfer’de kulak sağlığı konuşuldu

BTSO Başkanı Burkay: “Asıl güç dayanışma ve birliktedir”

Bursaspor maçı Nilüfer’de dev ekranlarda olacak!

Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık düşüş!

Yıldırım spor kentine dönüşüyor

Füze tehdidine karşı S-400 neden kullanılmadı?: MSB'den açıklama!

Yükleniyor

loading