Bursa belediyelerine imar çalıştayı

Bursa Belediyeler Birliği, Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesine yönelik imar çalıştayı düzenledi.

BURSA HABER 5.03.2020 17:07:56 0
Bursa belediyelerine imar çalıştayı

Soğanlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra imar müdürlüklerinde görev yapan teknik personel, imar komisyonu meclis üyeleri ile akademik oda temsilcileri katıldı. Program öncesinde şehitler için saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Dündar, “İmar, teknik bir konudur. Belediyelerde de çok kullanılan ve en sıkıntılı işin başında geliyor. Bu anlamda bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Düzenlediğimiz toplantılar ile hem bilgi alışverişine, hem de belediye çalışanları arasında etkileşim ve tecrübe paylaşımına katkı sağlıyoruz” dedi.

 

Belediyelerde kurumsal hafızanın önemli olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Dündar, “Şehrimize fayda sağlamak adına şeffaf bir şekilde çalışmalı ve bir vizyon koymalıyız. Bizler, Osmangazi Belediyesi olarak bunu en iyi şekilde yerine getiriyoruz. İnşaatı devam eden Osmangazi Meydanı, kamunun Bursa’da yaptığı en büyük projedir. Meydan, her anlamda vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak. Şehrin ihtiyacı olan otopark meselesini çözeceğiz. Osmangazi Meydanı, gerçek bir kentsel dönüşümdür. O bölgedeki çalışmalar diğer bölgelere yansıyacak. Birbirini tamamlayan projelerle şehrimizi yenileyeceğiz. Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli’de yaptığımız imar planları sonucunda yaklaşık 290 bin kişilik şehir inşa ettik. Bu şehirle ilgili iyi bir vizyon ortaya koyacaksak, bu bizlerin omuzlarında büyüyor. Bütün sorumluluk bizim. Hiçbirimizin şikayet etme hakkı yok. İnşallah, toplantımız da hayırlara vesile olur. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Konuşmalarının ardından Türkiye Belediyeler Birliği İmar ve Şehircilik Danışmanı Şehir Plancısı Ayşe Ünal, katılımcılara imar konularındaki son gelişmelerden ve imar kanununda getirilen değişikliklerden bahsetti. Daha sonra ise çalışma grupları, belirlenen konu başlıkları ile ilgili sunumlar yaparak sonuç raporlarını değerlendirdi. Gün boyunca süren toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten katılımcılar, böyle bir ortam sunduğu için Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor