Tarih: 30.10.2015 16:54

BURSA´DA CUMHURİYET COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in

 

Nilüfer Belediyesi´nin ?Benim Cumhuriyetim Cumhuriyet Benim´ sloganıyla düzenlediği sessiz yürüyüş Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Acıbadem Kavşağından başlayarak hastane alanına kadar devam etti.

Bu yıl yaşanan terör olayları ve yaşamını yitiren şehit ve canlar için ?sessiz? olarak gerçekleştirilecek yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Lale Karabıyık, Erkan Aydın,meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Hastane alanına gelen vatandaşlar, Fahir Atakoğlu konseriyle kutlamalara devam etti. Şef Hakan Aksoy yönetimindeki senfonik orkestra 60 sanatçının katılımıyla konser verdi. 
Yıldırım Hacı Seyfettin Mahallesi sakinlerinin yaptıkları davullu, zurnalı, havai fişekli, halaylı Cumhuriyet Bayramı kutlaması renkli görüntüler oluşturdu.

Mahalle sakinlerinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği kutlamalarda vatandaşlara tatlı ikram etti. Kutlamalara MHP Bursa Milletvekili Adayı Fevzi Zırhlıoğlu da katıldı.

Yıldırım Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 92. yıldönümünde tarihi bir etkinliğe imza attı. Gökdere Meydanında toplanan kalabalık, kortej eşliğinde Yıldırım Belediyesi bayrak alanına doğru yürüyüşe geçti.

 Bayrak alanına gelen 1923 gönüllüye üzerlerinde özel numaraların yazıldığı kağıtlar verildi. Kağıtlarını alan gönüllüler alanda kendileri için ayrılan bölüme geçip ay yıldızlı simgeyi oluşturdu.

Daha sonra mehter marşları eşliğinde meşaleler yakılarak muhteşem görüntüler ortaya çıktı. 


/kanal16.com.tr/2015-10/30/171213459b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —