Tarih: 13.07.2016 16:39

BURSA İHRACATINI COŞTURACAK GELİŞME

Facebook Twitter Linked-in

 

              

AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in yoğun çabaları sonucunda 2012 yılında Bursa´ya İrtibat Bürosu açan Türk Eximbank, yılın ilk 6 ayında Bursalı ihracatçılara doğrudan ve bankalar aracılığı ile kredi kullandırarak ihracata önemli katkı sağladı.

 

Açılan irtibat bürosunun personel yönünden güçlendirilmesi için de Ankara´da girişimlerde bulunan Hüseyin Şahin, gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

 

Bankanın kullandırdığı ihracat kredileri rakamlarını değerlendiren Milletvekili Şahin, irtibat bürosunun Bursa´nın yanı sıra bağlı bulunan Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kütahya ve Çanakkale´deki ihracatçılara da kredi desteği sağladığını hatırlattı.

 

İlk 6 aylık rakamların Rusya ve İsrail ile olan olumsuz ilişkilere rağmen geçen yılın ilk 6 ayını yakaladığını belirten Vekil Şahin, ?Bu iki ülke ile Türkiye´nin ilişkileri normalleşme sürecine girdi. Özellikle Rusya ihracatçılarımız için önemli bir pazar. 2016´ının ikinci yarısında artan ihracata bağlı olarak kullanılan kredi miktarlarında da yükselme olmasını bekliyoruz? dedi.

 

Bursa´nın başta sanayi ürünleri olmak üzere birçok sektördeki üretimi ile ülke ihracatında önemli bir yere sahip olduğun altını çizen Şahin, Eximbank´ın Bursa´ya şube açması için gereken koşulların oluştuğunu dile getirdi.

 

Hüseyin Şahin, Bursa ve bağlı bulunan bölgelerdeki iş dünyasının da haklı olarak Eximbank´ın artık şube açması yönünde beklentiler içerisine girdiğini söyledi.

 

Şube açılmasıyla Bursa´nın ihracatının daha da artacağına inandıklarını kaydeden Milletvekili Şahin, ?Bu konuda 4 yıldır sürdürdüğümüz çalışmaları devam ettiriyoruz. Ankara´da Bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde konunun ele alınması için girişimlerimiz var. Bakanlık yetkililerinin de Bursa´ya olumlu yaklaşmasını arzu ediyoruz. Böyle bir karar verilmesi halinde, eminim ki Bursa, bu konuda Ankara´yı mahcup etmeyecektir? diye konuştu.


/kanal16haber.com/2016-7/13/164915336b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —