Tarih: 03.02.2018 11:22

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HASTANE YANGINI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ndeki yangın alarmıyla ilgili açıklama yaptı. 

Yangın çıktığı sanılarak olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi yönlendirilen hastanede, hastalar tahliye edilerek olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, hastanedeki yangın alarmıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ana bina eksi 2. katta bulunan görüntüleme merkezindeki MR ünitesi teknik odasında bulunan alarm, belirlenemeyen bir sebeple aktif hale gelmiştir. Bunun üzerine merkezin yangın söndürme sistemi devreye girmiş ve olası yangını engellemek üzere otomatik olarak FMF kuru gazı ortama boşaltmıştır. Herhangi bir yangın durumu ya da kablo dumanı oluşmamıştır.

Açıklamada ayrıca, otomatik yangın söndürme sisteminin ortama verdiği kuru gazın kokusunun hastane acil servisine ulaşıp, oluşabilecek olası paniğin önüne geçmek üzere hastane acil servisi boşaltılmıştır.

Bu olaydan dolayı herhangi bir hasta ya da çalışanda yaralanma, etkilenme gibi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Konu ile ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır? sözlerine yer verildi.


/kanal16haber.com/2018-2/3/162224964b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —