Bursa, ‘2022 Türk Dünyası Başkenti’ için iddialı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın ‘2022 Türk Dünyası Başkentliğine iddialı bir aday olduğunu söyledi.

KÜLTÜR SANAT 15.09.2021 13:21:00 0
Bursa, ‘2022 Türk Dünyası Başkenti’ için iddialı

 

Geçtiğimiz sene tüm dünyada etkili olan koronavirüs sebebiyle ertelenen ‘Özbekistan Hive 2020 Türk Dünyası Başkenti’ açılış programı, tarihi İç Kale’de yapıldı. Hive şehri düzenlenen dans ve ışık gösterileriyle açık hava gösteri alanına dönüştü. Etkinliğe katılan sanatçılar, tüm sokaklarda birer sahne oluşturarak geleneksel müzik ve dans gösterileri sergiledi. Alanı dolduran yüzlerce kişi unutulmaz anlar yaşarken, sahnelenen dans ve tiyatro gösterilerine eşlik etti. Etkinlik kapsamında TÜRKSOY’un düzenlediği Türk Dünyası Kültür Başkenti Fotoğraf Sergisi'nin açılışı da yapıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca Özbekistan’ın geleneksel motiflerini yansıtan kreasyondan oluşan defile de düzenlendi. Programda sahne alan sanatçılar, Özbekistan’ın yöresel müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan ve Macaristan gibi farklı coğrafyalardan örnekler de sergiledi.

 

 

 



Bursa’nın 2022 Türk Dünyası Başkentliğine aday olması sebebiyle Özbekistan’da bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2020 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hive’nin muhteşem bir gösteriye sahne olduğunu söyledi. Organizasyonu düzenleyen Özbekistan yetkililerine teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, "Hive çok tarihi ve kadim bir şehir. Türk dünyası için çok önemli bir şehir. 2021 yılında pandemi sebebiyle etkinlikler yapılamamıştı. 2021’in sonlarına doğru da muhteşem bir final gerçekleşti. İki gün sonra 2022 Türk Dünyası Başkenti’ne karar verilecek. Bursa olarak adayız ve iddialıyız. Daha güzel organizasyonları yapmak için kararlıyız” dedi.


 

 


Tüm Türk dünyasının bir araya gelişiyle muhteşem bir ortamın oluştuğunu anlatan Başkan Aktaş, “İnsanlar büyük bir heyecanla danslara eşlik ettiler. Özellikle Hive ekibi, ayrı ayrı bütün ülkelerin sanatçılarını folklor ekiplerini ağırlamış oldu. Güzel gece için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk dünyasının birlik ve beraberliğinin artarak devam etmesini diliyorum. Güzel organizasyonu düzenleyen TÜRKSOY’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 



BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Yıldırım'da ulaşım ağı genişliyor

Gıda terörüne 2.7 milyar TL ceza geldi

Mehmet Akif Ersoy adliyeye getirildi: İtirafçı olacak

Başkan Ercan Özel'den yeni yıl mesajı: 2026 Yenişehir'in yılı olacak

Mudanya Üniversitesi YÖK raporunda ilk 10’da

DEAŞ operasyonunda şehit düşen kahraman polislerimize Yalova’da hüzünlü tören

Erden Timur tutuklandı

Bursa'da yılbaşı öncesi sıkı denetim

Bursa'da talaş silosuna düşen işçi hayatını kaybetti

Osmangazi sahnesinde Ağrı Dağı Efsanesi!

Otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuk hala aranıyor

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Yıldırım’da anıldı

İnegöl Belediyespor'dan 3 Türkiye Şampiyonluğu!

Bursaspor’un yeni sağ bekinden ilk açıklamalar

Büyükşehir’den kar mesaisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli kanlı canilerle mücadele sürecek

Bakan Yerlikaya şehitlerimizin isimlerini açıkladı

Özel okul sözleşmelerinde sıkı denetim!

Bakan Yerlikaya: 3 polisimiz şehit oldu

Ocak’ta elektrik ve doğal gaza zam yok

Yaşar Kemal'in mirası Osmangazi'de yaşatıldı

Yükleniyor