Bursa, Avrupa Termal Şehirler Ağı'na katıldı

Bursa, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı'na katılarak termal zenginliklerini uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyor.

BURSA HABER 2.02.2025 14:00:00 0
Bursa, Avrupa Termal Şehirler Ağı

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na üyelik başvurusunda bulundu. Fransa’da yapılan EHTTA Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, Bursa’nın üyelik kararı toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. 

 

 


Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika’dan 6 şehir tarafından 2009 yılında kurulan, şu anda 18 ülkeden 50’nin üzerinde üyesi bulunan Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na yeniden katılan Bursa’nın termal zenginlikleri, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin de katkılarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılacak. 


Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın ‘Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na katılmasının kentin tüm dinamikleri ile birlikte şehrin termal zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sunacağını ifade etti.

 


 

Birlik Başkanı Oktay Yılmaz, “Şehrimiz, tarih ve medeniyetler merkezi olduğu kadar, termal hazineleriyle de bir şifa şehri. Üç büyük medeniyetten Roma, Bizans ve Osmanlı'dan kalma onlarca tarihi hamam ve termal kaplıca, günümüzde de şifa dağıtmaya devam ediyor. Büyük Türk Seyyah Evliya Çelebi Bursa'yı ziyaret ettiğinde; Bursa hakkında ''Velhasıl Bursa sudan ibarettir” der. Bursa’mız akarsuları, çağlayanları ve termal kaynaklarıyla bir şifa yurdudur. Jeotermal kuşakta yer alan Bursa, sahip olduğu zengin termal sularıyla cazip bir destinasyon olabilir. Bursa’da sağlık turizmi potansiyelini değerlendirerek kenti global bir marka yapmayı arzuluyoruz” dedi.
 

Kestel’in yeşil gücü Essen’de dünyaya açıldı

Yıldırım’da ortak akıl toplantıları sürüyor

Bursa’da trafikte uçan tekmeli kavga

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaşımda Türkiye’ye çağ atlattık

Mustafa Destici: 3 suça idam isterim

Martı TAG ile taksiciler Bursa’da karşı karşıya geldi

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi belli oldu!

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

İnegöl’de sömestr tatili atölyelerle renklendi

Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir dünya sahnesinde

Şadi Özdemir’den ramazan öncesi hijyen talimatı

Atış Yapı krizinde kritik görüşme!

Bursa'da drift pahalıya patladı!

Matlı’dan net uyarı: Gümrük Birliği güncellenmeli

Sisli yol faciaya yol açtı: 2 ölü, 10 yaralı

TÜİK açıkladı: 2025’te ihracat ve ithalat arttı

Osmangazi’de Dijiders öğrencilerine Uludağ motivasyon kampı

Büyükşehir’den çevreci ve ekonomik AdBlue üretimi

Altın ve gümüş sert düştü!

Virajı alamayan otomobil bariyerlere çarptı

Kalp krizi geçiren yolcu otobüsle hastaneye taşındı

Cezaevi aracı devrildi: 2'si ağır 10 yaralı

Ünlü isimlerin test sonuçları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'i karşıladı

Alkollü sürücünün çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Bursa’da seyir halindeki otomobil yandı

Bursa’da ulaşım için büyük plan

Sosyal medya tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Bursa'da aranan firarilere operasyon

Yükleniyor