Bursa, Avrupa Termal Şehirler Ağı'na katıldı

Bursa, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı'na katılarak termal zenginliklerini uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyor.

BURSA HABER 2.02.2025 14:00:00 0
Bursa, Avrupa Termal Şehirler Ağı

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na üyelik başvurusunda bulundu. Fransa’da yapılan EHTTA Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, Bursa’nın üyelik kararı toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. 

 

 


Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika’dan 6 şehir tarafından 2009 yılında kurulan, şu anda 18 ülkeden 50’nin üzerinde üyesi bulunan Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na yeniden katılan Bursa’nın termal zenginlikleri, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin de katkılarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılacak. 


Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın ‘Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na katılmasının kentin tüm dinamikleri ile birlikte şehrin termal zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sunacağını ifade etti.

 


 

Birlik Başkanı Oktay Yılmaz, “Şehrimiz, tarih ve medeniyetler merkezi olduğu kadar, termal hazineleriyle de bir şifa şehri. Üç büyük medeniyetten Roma, Bizans ve Osmanlı'dan kalma onlarca tarihi hamam ve termal kaplıca, günümüzde de şifa dağıtmaya devam ediyor. Büyük Türk Seyyah Evliya Çelebi Bursa'yı ziyaret ettiğinde; Bursa hakkında ''Velhasıl Bursa sudan ibarettir” der. Bursa’mız akarsuları, çağlayanları ve termal kaynaklarıyla bir şifa yurdudur. Jeotermal kuşakta yer alan Bursa, sahip olduğu zengin termal sularıyla cazip bir destinasyon olabilir. Bursa’da sağlık turizmi potansiyelini değerlendirerek kenti global bir marka yapmayı arzuluyoruz” dedi.
 

Mollaarap, Bursa’nın yeni kültür ve yaşam merkezi oluyor

TİMBİR, dijital habercilikte telifin stratejik önemini vurguladı

Osmangazi’de renkli günler başladı

İznik’te Papa Yoğunluğu: doluluk yüzde 100

Bursa sanayisi için tehlike çanları!

Nilüfer’de zincir restoranlara sıkı denetim

'Yüzyılın Konut Projesi'ne 5 milyon 314 bin kişi başvurdu

İnegöl'den hafta sonu vezne hizmeti

Bursa’da "Elde Üret Evden Sat" projesi başladı

Makine sektörünün küresel buluşması için geri sayım başladı

Ortaokul öğrencilerini taşıyan otobüs, alev topuna döndü

Nilüfer’de prefabrik yapıda yangın

Osmangazi’den hafta sonu vezne hizmeti

İznik, Papa’yı ağırlamaya hazır

Gemlik'te su kesintisi

Engelsiz Bursa için büyük adımlar

Nilüfer’de Kardelen Parkı ve Koşu Yolu açıldı

Brent fiyatlarındaki düşüş akaryakıta indirim sinyali verdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu : 16 Gözaltı, 50 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu

BTSO Başkanı İbrahim Burkay: “AB piyasasındaki toparlanma Bursa için kritik önemde”

Firari hükümlü, 240 saatlik kamera görüntüsü izlenerek yakalandı

Tiyatroseverler Osmangazi’de unutulmaz bir gece yaşadı

İnegöl Belediyesi THM Korosu salonu coşturdu

TFF’den Bursaspor’a ceza! PFDK kararı açıklandı

Avukat Çokal: “Bilirkişi heyeti gerekçesiz değiştirildi rapor sorumlulukları içermiyor”

İnegöllü sporcu Emre Doğan Türkiye Şampiyonu oldu

Özbekistan Büyükelçisi Khaydarov, BTSO’da iş dünyasıyla buluştu

Nilüfer’e veda Osmangazi’ye merhaba

AK Parti Kadın Kolları: “Kadına yönelik şiddet insanlık suçudur”

Yenişehir’de ekmek zammına tepki: “Bu karar belediyemizin değil"

Yükleniyor