Bursa, Avrupa Termal Şehirler Ağı'na katıldı

Bursa, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı'na katılarak termal zenginliklerini uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyor.

BURSA HABER 2.02.2025 14:00:00 0
Bursa, Avrupa Termal Şehirler Ağı

Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na üyelik başvurusunda bulundu. Fransa’da yapılan EHTTA Yürütme Kurulu Toplantısı’nda, Bursa’nın üyelik kararı toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile kabul edildi. 

 

 


Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya ve Belçika’dan 6 şehir tarafından 2009 yılında kurulan, şu anda 18 ülkeden 50’nin üzerinde üyesi bulunan Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na yeniden katılan Bursa’nın termal zenginlikleri, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin de katkılarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılacak. 


Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’nın ‘Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı’na katılmasının kentin tüm dinamikleri ile birlikte şehrin termal zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sunacağını ifade etti.

 


 

Birlik Başkanı Oktay Yılmaz, “Şehrimiz, tarih ve medeniyetler merkezi olduğu kadar, termal hazineleriyle de bir şifa şehri. Üç büyük medeniyetten Roma, Bizans ve Osmanlı'dan kalma onlarca tarihi hamam ve termal kaplıca, günümüzde de şifa dağıtmaya devam ediyor. Büyük Türk Seyyah Evliya Çelebi Bursa'yı ziyaret ettiğinde; Bursa hakkında ''Velhasıl Bursa sudan ibarettir” der. Bursa’mız akarsuları, çağlayanları ve termal kaynaklarıyla bir şifa yurdudur. Jeotermal kuşakta yer alan Bursa, sahip olduğu zengin termal sularıyla cazip bir destinasyon olabilir. Bursa’da sağlık turizmi potansiyelini değerlendirerek kenti global bir marka yapmayı arzuluyoruz” dedi.
 

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Bursa’da hafta sonu uyarısı

Eşini sokak ortasında öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı

Mudanya’da sürücülere hız uyarısı ve kimlik kontrolü

Saç simülasyonu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Beton meydandan Kent Lokantası’na Osmangazi’deki dönüşüm

İletişim Başkanlığı'ndan dijital dezenformasyona karşı adım

TFF’den 2026-2027 sezonu tarihleri açıklaması

Nilüfer’de kardeşlik sofrası kuruldu

Gürlek: Sosyal medyadaki sapkın akımlara yasal fren geliyor

Büyükşehir’in iftar sofrası Harmancık’ta kuruldu

Akaryakıta çifte zam

Gürsu’da ulaşımı rahatlatan çalışma

Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya ulaşıyor

Uludağ’da tilkiye çarpan sürücü kaçtı

Kaçak tiny house’lara İznik Belediyesi’nden müdahale

25 yıl hapis cezası bulunan firari Gemlik’te yakalandı

Bursa’da cadde ve bulvarlara yeşil dokunuş

Başkan Aydın 700 günlük hizmet raporunu açıkladı

İnegöl’de jandarmadan tarihi eser baskını

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Merkez Bankası rezervleri 210 milyar doları aştı

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

Yükleniyor