Tarih: 09.02.2024 17:47

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e yatırım

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik sahilinde eş zamanlı başlayan 4 etaplı projenin ilk adımını attı. Temel atma töreniyle başlayan çalışmalarda topuk duvarı ve yürüyüş yolu yükseltme işlemleriyle taşkınlara karşı güvenli hale gelecek sahil bandı, 700 metre uzunluk ve 26 bin metrekare genişliğinde yeşil alanlar, bisiklet yolu ve spor alanlarıyla modern bir görünüme kavuşacak.

Taşkın Riski Ortadan Kalkıyor

Kasım ayında yaşanan fırtına ve deniz taşkınları nedeniyle kıyı yapılarında zararlar oluşan Gemlik sahilinde, topuk duvarı ve yürüyüş yolu yükseltme işlemleriyle taşkın riski ortadan kalkacak.

700 metre uzunluk ve 26 bin metrekare genişliğindeki alanda yürüyüş ve bisiklet yolu kaplamaları, yeşil alan düzenlemeleri, kent mobilyaları ve spor aletleriyle donatılacak sahil bandı, Gemliklilerin buluşma noktası olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e Yatırım

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, Gemlik sahilinin Bursa sahillerinde eş zamanlı başlayan 4 etaplı projenin bir ayağı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz Ekim ayında hizmete açtıkları Gemlik Kurşunlu Kordonu’nun devamı, Mudanya Güzelyalı ve Tirilye’de de toplam 250 milyona mal olacak sahil düzenleme çalışmalarını eş zamanlı sürdüreceklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bu çalışmalar tamamlandığında sahillerimizin ne hâle geldiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —