Bursa Büyükşehir personellerine çifte bayram

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile TÜM BEL-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

GÜNDEM 14.06.2024 12:55:00 0
Bursa Büyükşehir personellerine çifte bayram

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bizler hem bayram öncesi sizlerle bir araya gelerek bayramlaşmak, aynı zamanda bayram öncesi çalışanlarımıza güzel haberler vermek için bir araya geldik" dedi.

Bozbey, yeni toplu sözleşme ile personellerin Ramazan ve Kurban bayramları için sosyal denge tazminatı alacaklarını, yemek bedellerinin 70 liradan 157 lira 69 kuruşa çıkarıldığını, itfaiye ve zabıta memurlarına öğün üzerinden yemek bedeli verileceğini, Eylül ayında çocukları eğitim gören personele 3 bin lira eğitim ve kırtasiye desteği sağlanacağını ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın personele yarım gün idari izin hakkı tanınacağını müjdeledi.

Başkan Bozbey ayrıca, BUSKİ Genel Müdürlüğü emekli ve çalışanları ile birinci derece yakınlarının belediyeye bağlı kuruluş ve iştiraklerince düzenlenen kurs, etüt, sportif faaliyetler ve kültür gibi çalışmalardan yüzde 25 indirimli olarak yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bozbey, "Tüm çalışanlarımızın sosyal hakları ile geleceğe daha güvenle bakmalarını hedefliyoruz. Toplu sözleşmenin tüm personelimizi gülümseteceğine inanıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Törende konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi. Bugün bir başlangıç yaptıklarını anlatan Bozkurt, ortak akılla birlikte belediyenin imkanları oranında yapılabileceklerin masaya yatırıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa halkına hizmet ettiğini, hizmeti üretenlerin mutluluğunun da önemli olduğunu belirten Bozkurt, emekten ve insandan yana tercih yapılınca ortaya güzel sonuçların çıktığını ifade etti.
Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi için imzalar atıldı.

Kolombiya’dan İnegöl’e uzanan aşk yolculuğu

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP 3K girdabında: Kavga,kaos,kriz!"

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

Kuraklık nedeniyle Çınarlı Göleti'nde balık ölümleri arttı

Hakkı Türker’in kaç ciğeri var?

Bursa'da silahlı çatışma: 1 ağır yaralı

Davut Gürkan: "12 Eylül utanç vesikasıdır!"

Lastiği patlayan hafif ticari araç alt geçide girdi, sürücü yaralandı

Osmangazi’de Bursa’nın kurtuluşu 103’üncü yılında anıldı

Gürsel Tekin: "Biz Aziz İhsan'lara yenilmeyeceğiz!"

Altınşehir ve 23 Nisan’da kaldırım işgallerine karşı kapsamlı denetim

Yükleniyor