Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık Çarşamba akşamı ile 1 Ocak Perşembe gününü kapsayan yılbaşı sürecinde vatandaşların 2026’ya huzur ve güven içinde girebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.

BURSA HABER 30.12.2025 17:20:00 0
Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

BURULAŞ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDI
Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların yılbaşında rahat ve güvenli biçimde yolculuk etmelerini sağlamak için her türlü tedbiri aldı. BursaRay, yılbaşı gecesi 00.00–02.00 saatleri arasında 15 dakikada bir, 02.00’den sabah saatlerine kadar ise 30 dakikada bir sefer gerçekleştirecek. Yılbaşı gecesi 02.00’ye kadar hizmet verecek olan T1 tramvay hattında, 18 dakikada bir sefer düzenlenecek. T2 tramvay hattı da yılbaşı gecesi 02.00’ye kadar hizmet verecek. Belirlenen otobüs hatları da 02.00’ye kadar hizmet vermeye devam edecek. S1 hattı (Siteler-Heykel) 20 dakika arayla, S2 hattı (Siteler-Heykel) 15 dakika arayla, 25A hattı (Siteler-Çekirge Devlet Hastanesi) saatte bir, 4G hattı (Üniversite-Görükle) 30 dakika arayla, 35E1 ve 35E2 hatları (Küçük Sanayi-Özlüce-Batıkent) ise bir saat 15 dakika arayla çalışacak.
Terminal çıkışlı gece hatları ise önceki uygulamalarda olduğu gibi sabaha kadar belirli saatlerde çalışmaya devam edecek. Burpark Millet Bahçesi Otoparkı da 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Detaylı hat bilgileri ve saatlere ilişkin güncel bilgilere BURULAŞ’ın web sitesinden ulaşabilir. Ayrıca ulaşımla ilgili her türlü talep ya da şikayet, 0850 850 99 16 numaralı telefondan BURULAŞ Çağrı Merkezi’ne bildirilebilir.
Uludağ'da bulunan BURULAŞ otoparkları da gece 02.00'ye kadar hizmet verecek.

EKİPLER GÖREV BAŞINDA
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, 31 Aralık Çarşamba günü sabah saat 08:00’den 01 Ocak Perşembe günü sabah 08:00’e kadar kamu düzeninin sağlanması, halk sağlığının korunması ve tüketici haklarının güvence altına alınması amacıyla kent genelinde denetimlerle sahada bulunacak. Bu kapsamda; işletmeler, seyyar satıcılar ve gıda satış noktalarına yönelik denetimler gerçekleştirilecek. 31 Aralık'ta toplam 142 zabıta personeli gün boyu aktif olarak sahada görev alacak. Ekipler tarafından izinsiz faaliyetlerin önlenmesi, hijyen kurallarına uyum, fiyat ve etiket denetimleri ile kamu düzenini bozabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli kontroller titizlikle sürdürülecek.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yeni yıl öncesinde her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı 31 ayrı istasyonda 86 araç ve 186 personelle görevini sürdürecek. İhtiyaç duyulması halinde vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşabilecek.
Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde de ekipler oluşturuldu.
BUSKİ Genel Müdürlüğü de yeni yılda 52 araç 110 personelle hizmet verecek. Vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 ya da 444 5 185 numaralı telefonlara bildirerek yardım isteyebilecek.
Öte yandan 2026 yılı heyecanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür AŞ tarafından Millet Bahçesi Kültürpark Atatürk Stadyumu girişinde oluşturulan ‘Bursa Yeni Yıl Meydanı’nda da doyasıya yaşanacak. DJ performansı ve Cengiz Ateş konseriyle unutulmaz bir akşam geçirecek olan Bursalılar, yeni yıla geri sayım yaparak havai fişek gösterileri eşliğinde girecek.

BAŞKAN BOZBEY’DEN YENİ YIL MESAJI
Birlikte yaşadıkları sevinçleri, başarıları, zorlukları, acıları ve sınavları geride bırakarak yeni bir yıla daha umutla girdiklerini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2025 yılı boyunca dayanışmanın, emeğin, mücadelenin ve ortak aklın gücünü bir kez daha gördüklerini ifade etti. Her koşulda birbirlerine tutunarak ayakta kalmayı başardıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Şimdi aynı güçle yeni bir yılı karşılıyoruz. 2025 yılını çok çalışarak geçirdik. Bu kent için, sizin için, daha çok ürettik, daha fazla hizmetin yollarını zorladık. Her alanda en iyi, en güvenilir, en çevreci, en sürdürülebilir, en barışçıl işleri birlikte yaptık ve elbette önümüzdeki yılı da planladık. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha umutlu bir Bursa bırakmak için değerlerimize sahip çıkarak, dayanışmayı büyüterek yolumuza yine birlikte devam edeceğiz. 2026 yılının; ülkemizin tarlalarına bereket, sofralarımıza bolluk getirmesini; işsizliğin, yoksulluğun ve umutsuzluğun geride kaldığı bir yıl olmasını diliyorum. Çocuklarımızın yüzü daima gülsün, geleceğe hep birlikte güvenle bakalım. 2026 yılı, Bursamız için huzurun, ülkemiz için özgürlüklerin, adaletin, demokrasinin ve barışın yılı olsun. Bursa gülümsesin, Türkiye gülümsesin! Yeni yılınız kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

CHP Nilüfer’de Ramazan coşkusu

Şirketlerin Sessiz Kahramanı: Varlık Yönetimi -ServiX

Yıldırım’da Çanakkale ruhu tiyatroyla canlandı

İBB davası tartışma sebebiyle ertelendi

Savaş petrol ve Türkiye’nin Sisifos ekonomisi

Bursa’da kaçak göçmen operasyonu: 14 kişi yakalandı

Osmangazi’de Çanakkale ruhu yüreklere işlendi

Bursa’da otomobil takla attı, şans eseri yaralanan olmadı

Başkan Burkay: TEKNOSAB Lojistik Teknopark stratejik üs olacak

Yükleniyor

loading