Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz TVON6'yı ağırladı

TVON6 ekibi uyuşturucu ve zehir tacirleriyle mücadelede en kritik kararların alındığı noktalardan biri olan Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı ziyaret etti.

GÜNDEM 4.07.2024 14:06:00 0
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz TVON6

TVON6 ekibi uyuşturucu ve zehir tacirleriyle mücadelede en kritik kararların alındığı noktalardan biri olan Cumhuriyet Başsavcılığı'nda, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ı ziyaret etti.

Başsavcılık makamında gerçekleşen ziyarette TVON6 Genel Koordinatörü Mustafa Özdal, Sorumlu Müdür/Yazı İşleri Müdürü Furkan Karaderi ve Kameraman Muhammed İmrek yer aldı.

Ziyarette Başsavcı Solmaz, son dönemlerde Bursa'nın da aralarında bulunduğu ve eş zamanlı olarak düzenlenen Narkoçelik operasyonlarına dair bilgi verdi. 

Göreve başladıktan sonra uyuşturucuyla mücadelede 7/24 etkin rol oynamak adına uyuşturucu operasyonları için özel nöbetçi savcılar görevlendirdiğini ve bu adımla birlikte mücadelede hukukun 24 saat aktif olarak rol aldığını belirtti. 

Başsavcı Solmaz, düzenlenen operasyonlarda Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma ile birlikte tam ve kesintisiz iş birliğiyle hareket ettiklerini, devletin uyuşturucu tacirleriyle mücadelede görevinin başında olduğunu ve zehir tacirlerine asla göz açtırılmayacağını kaydetti. 

Özellikle “uyarıcı maddeyi imal eden ve ticaretini yapanlarla”  mücadelelerinin öncelikleri olduğunu, ve bu kapsamda yakalanan tacirlerin Türk Ceza Kanunu'nun 188. Maddesiyle* yargılandıklarını ve haklarında bu madde doğrultusunda cezai işlemlerin yapıldığını belirtti. 

Bursa özelinde gençlerin yoğun olarak yaşadığı semtlerde kolluk kuvvetlerinin daha etkin ve dikkatli davrandığını, başsavcılık makamlarının vatandaşı ve basını bilgilendirmek amacıyla bu konuda yıllık faaliyet raporları hazırladıklarını ve bu raporlarda suç oranları, haklarında cezai işlem uygulanan kişi sayılarını, düzenlenen operasyonları belgelediklerini bildirdi. 

Son dönemde aralarında Bursa'nın da yer aldığı Narkoçelik operasyonlarında haklarında cezai işlem uygulanan kişi sayısına dair soruyu da yanıtlayan Başsavcı Solmaz, düzenlenen son operasyonlarda, hangi noktalarda yoğunlaşıldığına, tutuklanan ve haklarında cezai işlem yapılan tacir sayısına dair de sayısal verileri paylaştı. 

Mücadelenin etkin olarak sürdüğünü ve önceki yıla göre gelen dosya sayısında bir artış gözlemlemediklerini, bunun sebebinin de koordinasyon içerisinde düzenlenen operasyonlarla birlikte uyuşturucu kullanımı, üretimi ve ticaretinin önüne bir set çekilmiş olmasından kaynaklandığını söyledi.

Toplantı sonrası faaliyet raporunun da paylaşıldığı ziyaretin ardından uyuşturucuyla mücadelede başsavcılık ve medyanın iş birliği içerisinde olmasının önemine vurgu yapılarak, ziyaretlerin ve işbirliğinin devamlılığı dilendi.

 

*Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti

Madde 188- (1) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç eden kişi, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis ve iki bin günden yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

(2) Uyuşturucu veya uyarıcı madde ihracı fiilinin diğer ülke açısından ithal olarak nitelendirilmesi dolayısıyla bu ülkede yapılan yargılama sonucunda hükmolunan cezanın infaz edilen kısmı, Türkiye'de uyuşturucu veya uyarıcı madde ihracı dolayısıyla yapılacak yargılama sonucunda hükmolunan cezadan mahsup edilir.

(3) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, on yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. (Ek cümle: 18/6/2014 – 6545/66 md.) Ancak, uyuşturucu veya uyarıcı madde verilen veya satılan kişinin çocuk olması hâlinde, veren veya satan kişiye verilecek hapis cezası on beş yıldan az olamaz.[70]

(4) (Değişik: 27/3/2015-6638/11 md.) a) Yukarıdaki fıkralarda belirtilen uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin eroin, kokain, morfin, bazmorfin, sentetik kannabinoid ve türevleri, sentetik katinon ve türevleri, sentetik opioid ve türevleri veya amfetamin ve türevleri olması,[71]

b) Üçüncü fıkradaki fiillerin; okul, yurt, hastane, kışla veya ibadethane gibi tedavi, eğitim, askerî ve sosyal amaçla toplu bulunulan bina ve tesisler ile bunların varsa çevre duvarı, tel örgü veya benzeri engel veya işaretlerle belirlenen sınırlarına iki yüz metreden yakın mesafe içindeki umumi veya umuma açık yerlerde işlenmesi,

hâlinde verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(5) (Değişik: 18/6/2014 – 6545/66 md.) Yukarıdaki fıkralarda gösterilen suçların, üç veya daha fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi hâlinde verilecek ceza yarı oranında, suç işlemek için teşkil edilmiş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi hâlinde, verilecek ceza bir kat artırılır.

(6) Üretimi resmi makamların iznine veya satışı yetkili tabip tarafından düzenlenen reçeteye bağlı olan ve uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran her türlü madde açısından da yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanır. (Ek cümle: 29/6/2005 – 5377/22 md.) Ancak, verilecek ceza yarısına kadar indirilebilir.

(7) Uyuşturucu veya uyarıcı etki doğurmamakla birlikte, uyuşturucu veya uyarıcı madde üretiminde kullanılan ve ithal veya imali resmi makamların iznine bağlı olan maddeyi ülkeye ithal eden, imal eden, satan, satın alan, sevk eden, nakleden, depolayan veya ihraç eden kişi, sekiz yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.[72][73]

(8) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

HABER: FURKAN KARADERİ

 


Copa America’da yarı finalistler belli oldu

Kocaeli’nin mavi bayraklı plajları tatilcileri bekliyor

Suriyeli sanılmaktan korktu, motosikletine yazdı: "Artık önümü kesmiyorlar"

Sağlık için bitter çikolata tercihi önemli: “Keyif alırken sağlığınızı koruyun”

Bursa’da direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüs devrildi

(Özel) Dağın başına kurduğu sera, deniz seviyelerine göre 5 kat daha verimli oldu

Köylerdeki ulaşım sorunu tarih oluyor

Hububat hasadı başladı

Arnavutköy’de terk edilmiş araçlar mahallelinin korkulu rüyası oldu

Binlerce Bursalı milli maçı beraber izledi

EURO 2024’te yarı final eşleşmeleri belli oldu

Kamyonun kasasındaki pazar çöpleri cadde ortasında alev aldı

A Milli Futbol Takımı’nın çeyrek final heyecanı Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda yaşandı

Kartal’da vatandaşlar çeyrek final maçını meydanda kurulan dev ekranda izledi

Pazar çeşnisi

Buralaş'tan "Diyanet Mola" açıklaması

Tarihi Kırkpınar Güreşleri TVON6 Ekranlarında

Gazze'de ölü sayısı 38 bin 98'e yükseldi

İsrail basın mensuplarına saldırdı

Altın Karagöz heyecanı Bursa'da

Mehmetçikten Milli Takım'a mesaj var

Başkan Aydın Kosova'da

Küçük kulaçların sertifika heyecanı

Jandarma, tatil bölgelerinde suça ve suçluya göz açtırmıyor

Atış Yapı’ya geçen CarrefourSa kapanacak mı?

İşte Milli Takımın muhtemel 11'i

A Milli Takım, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya meydan okuyor

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor...

Başkan Aydın’ın Kosova ziyaretlerİ

Eğitim gördüğü okula kaymakam olarak atandı

Yükleniyor