Tarih: 17.05.2024 12:27

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla 77 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "MERCEK-19" operasyonları kapsamında silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlar sonucunda 1.315 ruhsatsız tabanca, 154 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 53 uzun namlulu tüfek ve 355 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 1.877 silah ele geçirildi. Bu silahların yanı sıra çok sayıda mermi de ele geçirildi.

Operasyonlarda 2.089 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu ve yasal işlemleri devam ediyor.

Bakan Yerlikaya'dan Önemli Mesaj:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Son 5 günde 77 ilde düzenlenen "MERCEK-19" operasyonlarıyla silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Terör örgütlerine, organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek."

Operasyonlarda Yakalanan Silahlar ve Gözaltına Alınan Şüphelilerin Dağılımı:

Haber : Kerem KAPLAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —