Bursa denilince aklınıza ilk ne geliyor?

Kanal 16 ekibi olarak sokağın nabzını tuttuk.

BURSA HABER 3.02.2025 13:57:00 0
Bursa denilince aklınıza ilk ne geliyor?

Türkiye’nin 4. büyük şehri Bursa, tarihî dokusu, doğal güzellikleri, zengin yemek kültürü ve kendine has oyun havalarıyla her geçen gün daha fazla ziyaretçi çekiyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olarak büyük bir tarihî öneme sahip olan Bursa, aynı zamanda modern yaşamın ve geleneksel kültürün harmanlandığı bir şehir olma özelliği taşıyor. Şehirde gezilecek birçok mekan, yenilecek lezzetli yemekler ve keşfedilecek eşsiz doğa manzaraları bulunuyor.

Bursa denilince akıllara ilk gelen şeylerden biri, şüphesiz ki ünlü İskender Kebabı. Yıllardır bu lezzeti tatmak için şehri ziyaret edenler, Bursa'nın gurme cenneti olduğuna sıkça vurgu yapıyor. Şehir, sadece yemekleriyle değil, mimarisiyle de büyülüyor. Ulu Camii, Yeşil Türbe ve Tophane gibi tarihî yapılar, Bursa'nın geçmişten gelen zengin kültürünü gözler önüne seriyor.

Kanal 16 ekibi olarak Bursa sokaklarına inerek, yerli halkın ve ziyaretçilerin bu şehirle ilgili düşüncelerini öğrenmek amacıyla vatandaşlarımıza mikrofon uzattık. "Bursa denilince aklınıza ilk ne geliyor?" sorusunu yönelttiğimiz vatandaşlar, şehirle ilgili çeşitli duygularını paylaştılar.

Mikrofonumuza konuşan bir vatandaş, Denizli'den geldiğini belirterek Bursa'yı çok sevdiğini ifade etti. Aynı zamanda şehrin insanlarıyla da iyi anlaştığını, Bursa'nın sıcak atmosferinin kendisini çok rahatlattığını dile getirdi. "Bursa'da olmak bana huzur veriyor. Burada insanlar çok samimi ve güler yüzlü, bu da şehre olan sevgimi artırıyor" dedi.

Bir diğer vatandaş ise Trabzon'dan Bursa'ya gezmeye geldiğini ve şehri her açıdan çok sevdiğini söyledi. "Bursa, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle mükemmel bir şehir. Yalnızca gezilecek yerleriyle değil, aynı zamanda burada yaşamanın çok uygun olduğunu düşünüyorum. Fiyatlar açısından diğer büyük şehirlere göre oldukça makul" şeklinde konuştu.

KAMERAMAN : MUHAMMED İMREK

 

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Somuncu Baba’nın bereketi Osmangazi’de yaşatıldı

İmamoğlu'nun kiraladığı jetin faturası ortaya çıktı!

Darıca Hayvanat Bahçesi kapatıldı

İran’daki protestolarda can kaybı artıyor: Ölü sayısı 2 bin 677’ye yükseldi

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı kasımda arttı

Bakan Güler, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

Bursa'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Yenişehir'de ortak akıl sahada

Başkan Bozbey: Şeffaflıktan asla geri durmam

Ahmet Kılıç: Bizim siyasetimiz laf değil, eser siyasetidir.

Bursa'da aranan 3 firari yakalandı

Erdoğan’a kumandayı robot getirdi

TBMM'de kabul edildi: En düşük emekli maaşı 20bin tl

Şoförler odasına taze kan!

Rusya'da patlama: 9 kişi yaralı

İmamoğlu: “Diplomamı değil, adaleti savunmaya geldim”

THY uçağı acil iniş yaptı!

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Donald Trump ile görüşeceğini açıkladı

2026 İnegöl'de gençlerin yılı olacak

Yükleniyor