Bursa depremzedeler için teyakkuzda

İzmir depreminin hemen ardından arama kurtarma çalışmaları için bölgeye 5 araç ve 20 itfaiye personelini ulaştırdı.

GÜNDEM 31.10.2020 00:58:00 0
Bursa depremzedeler için teyakkuzda

 İzmir depreminin hemen ardından arama kurtarma çalışmaları için bölgeye 5 araç ve 20 itfaiye personelini ulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, 20 kişilik bir ekip ve ihtiyaç malzemelerinden oluşan bir kafileyi daha İzmir’e gönderdi.

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 17 kişinin yaşamını yitirdiği, 709 kişinin de yaralandığı 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi adeta teyakkuza geçti. Depremin hemen ardından arama kurtarma faaliyetlerine destek vermek amacıyla 5 araç ve 20 itfaiye personeli İzmir’e gönderildi. Bursa’dan giden kurtarma ekipleri, hemen kurtarma çalışmalarına başlarken, bölgeden gelen talepler doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi, ikinci bir kafileyi daha gece yarısı yola çıkardı. Sıcak çorba, meyve suyu, su, çay ve emekten oluşan temel gıda maddeleri ile birlikte 20 kişilik ilave bir ekip daha BESAŞ fabrikasından yola çıkarak İzmir’e uğurlandı.

Yaraları birlikte saracağız

İzmir’e gönderilen ikinci kafileyi uğurlamaya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Depremin hemen sonrasında derhal AFAD ile birlikte Bursa Büyükşehir Belediyemizin itfaiye arama kurtarma ekiplerini 5 araç ve 20 itfaiye eri olmak üzere olay mahalline intikal ettirdik. Ekiplerimiz şu an orada çalışıyor. Öncelikle büyük geçmiş olsun. En son dakika itibariyle 17 vefat, 709 da yaralı vatandaşımız var. Şimdi de inşallah BURFAŞ, BESAŞ VE JEOTERMAL A.Ş’den oluşan 20 kişilik ikimizi olay mahalline intikal ettiriyoruz. İnşallah bu arkadaşlarımız da gecenin ilerleyen saatlerinde orada olacaklar. Oluşturduğumuz kriz masası ile Genel Sekreterimiz marifetiyle oradaki Valilikle ve ilgili Vali Yardımcısıyla irtibat kurduk ve eksik aksak olan konularla alakalı takviye yapıyoruz. 15 bin kişilik sıcak çorba ve ekmek, 25 bin kişilik çay, 10 bin adet meyve suyu ve bir tır suyu da farklı araçlarla buradan sevk ediyoruz. Tabii ihtiyaca binaen de yine gerekli takviyeleri yapacağız. Tekrar ölenlere rahmet diliyorum. Bütün milletimizin, İzmirli hemşehrilerimizin başı sağ olsun. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yine devletimiz tüm kurumlarıyla olaya sahip çıktılar. İnşallah en az hasarla süreç atlatılır diye temenni ediyorum. Bölgeye giden çalışma arkadaşlarımıza da özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Maden ocağı yakınında oluşan yarıklar evi ikiye böldü

Yıldırım Belediyesi'nden 400 kişiye iş imkanı

GUHEM, Dünya Uzay Haftası’nın Türkiye Ulusal Koordinatörü oldu

Çilek, TEKNOFEST İstanbul’da Koza Beşik ile tasarımın gücünü anlatıyor

İnegöl Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine eğitim yardımı başvuruları başladı

Nilüfer’de 3x3 Basketbol Turnuvası heyecanı

Bakan Yerlikaya: 51 DEAŞ şüphelisi yakalandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı

Nilüfer Belediyesi’nin yeni basın danışmanı Elif Sezgin oldu

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Yükleniyor