Bursa, Erguvan Bayramı ve Ağaç dikim şenliğini 1326 Fetih Müzesinde kutluyor

Bursa Osmangazi Belediyesi bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Erguvan Bayramı ve Ağaç dikim şenliğini Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesinde kutladı.

Bursa, Erguvan Bayramı ve Ağaç dikim şenliğini 1326 Fetih Müzesinde kutluyor
BURSA HABER 1.05.2022 16:40:00 0

Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali İhsan Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İki bayramı birlikte yaşıyoruz. 1 ay içerisinde güzel faaliyetlerimiz oldu. Ramazan bereketli geçti bizim için. Bundan sonraki günlerde de aynı coşkunun devam etmesini diliyoruz. Yurtdışında 14 farklı noktada ramazan etkinlikleri gerçekleştirdik. Tombul camii ve medresesinin bulunduğu Kuzey Bulgaristan'da idik. Kendi geleneklerimizi tekrar hatırlatıyoruz. Tarihi mirasımızı ayağa kaldırma konusunu ülkeye dalga dalga yaydık. Osmanlı Hisar'ı fethetti. Biz de Hisar için 15 toplantı yaptık. Panaroma'da yaşadığımız sanal ortamı Hisar'da da yaşayacağız inşallah. Projelerimizde taklit birşey getirmeyeceğiz. 2019'da göreve geldik akabinde 2020'de Cumhurbaşkanımız 'Bursa'nın ağacı olan Erguvan ağacı Bursa'da yok' dedi. Bu zamana kadar bu bölgede 60 Erguvan ağacı diktik. Bu ağaçlar 3 sene de çiçek açmaya başlıyor. Bir süre sonra bu ağaçların çiçeklerini görmek için ziyaretçiler de gelecek. Önümüzdeki yıl bolluğu bereketi yaşayacağız diye kutlanıyor Erguvan Bayramı. 1855'de Bursa'yı yıkan deprem bu bayramı unutturmuş. İnkayada ki Çınar ağacımızı geliştirip bu parkta Erguvan ve Çınar ağacı olacak. İşçi bayramı, Erguvan Bayramı ve Ramazan Bayramı kutlu olsun"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik'in konuşmasından satır başları;

"Ramazan'ın son gununde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. İşçi bayramımızı kutluyorum. Her meslek ve tabakadan insanı buluşturan bu bayram yüzyıllar boyunca gerçekleştirilmiş. Gelecek kuşağa aktarmak en önemli katkı olacaktır. Bu bayram sevgi ve hoşgörü gibi kavramların nişanesidir. Tabiatın ağır uykusundan uyanmasıdır Erguvan. Emirsultan'ın öğretileri gibidir Erguvan. Bu vesileyle sevgi ve selamlarımı sunuyorum"

Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali İhsan Karataş Erguvan Bayramını anlattı. Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun ise dua ettikten sonra Erguvan ağaçlarının dikimine geçildi. Başkan Dündar ağaçlara ilk toprağı attı.