Tarih: 10.08.2023 14:20

Bursa gerçek meydanına kavuşuyor

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan kamulaştırmalar ile Bursa’nın çöküntü alanını yeniden ihya ederek 40 bin metrekarelik alanda düzenlenen Osmangazi Meydanı kentsel tasarım projesinde çalışmalar hızla sürüyor.

Santral garaj bölgesi ve merinos parkını birbirine bağlayacak olan vizyon proje basın mensuplarına tanıtıldı.

Cami, nikah salonu, sosyal yaşamı destekleyecek üniteler ile Bursa’nın ve Bursalıların yeni buluşma noktası olacak meydanın bölümleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın rehberliğinde yerinde incelendi.

Proje kapsamında 4 katlı kapalı otopark olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar “Meydan ama çok fonksiyonlu. Biz birçok prejemizde en az 3 – 4 proje uygulamak isteriz. Yapmış olduğumuz anketlerde meydan ve otopark şeklinde talepler oldu. Burası buluşma noktası. Metro hemen yanımızda. Vatandaşlar arabaları buradaki otoparka bırakıp çarşı içine gidebilecek. Burası bir meydan park değil. Parkları birbirine bağlayan nokta. Otoparkımız sadece araçlar için değil Allah göstermesin sıkıntılı durumlarda vatandaşlarımızın sığınabileceği bir sığınak olarak tasarladık.” Dedi.

2.000 araçlık otoparkın olduğu belirten Dündar, “Meydan sert zemindir, çayır çimen değildir. Burada kendi kültürümüzün, kendi mimarimizin elden geçirilerek modern bir şekilde uygulandığı bir yer oluyor. Meydanda restoranlar, kahve ve lokantalar da olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Dündar ve basın mensupları daha sonra hatıra fotoğrafı çekindi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —