Bursa İçin Ortak Hareket

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehrin merkezinde yapılacak projelerle ilgili ortak hareket etmek için yol haritası belirledi.

BURSA HABER 1.10.2020 16:14:00 0

Bursa İçin Ortak Hareket

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ağırladı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan’ın yanı sıra imarla ilgili teknik bürokratların da hazır bulunduğu toplantıda Bursa’yı geleceğe taşıyacak ve güzelleştirecek projeler ele alındı.

Başta imar ve kentsel dönüşüm konuları olmak üzere Bursa genelindeki çalışmalarla ilgili bir istişare toplantısı yaptıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirdeki değişim ve dönüşümü el birliğiyle gerçekleştireceklerini vurguladı. Bursa’nın tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir şehir olduğunu ve bu mekanların bir çoğunun da Osmangazi sınırları içerisinde yer aldığına dikkat çeken Aktaş, “Osmangazi Belediyemizin başta Hisar Bölgesi’nde olmak üzere çok özel çalışmaları var. Tarihi eser restorasyon çalışmalarında ciddi projeleri devam ediyor. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizin de takip ettiği çalışmalar var. Bu çalışmaların bir bütünlük içerisinde sevk ve idaresi konularını istişare etmiş olduk” dedi.

AKTAŞ: “DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM HIZLANACAK”

 

Bursa’nın hızla büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunun altını çizen Aktaş, “Osmangazi ilçemiz, Bursa nüfusunun yaklaşık yüzde 30’luk kesimini oluşturuyor. Sadece nüfus potansiyeli itibariyle bile başlı başına bir güç Osmangazi. Hanlar Bölgesi, Ulucami, Tophane ve Hisar gibi tarihi bölgelerin Osmangazi sınırlarında yer alması, bu ilçemizi değerli ve önemli kılıyor. Bursa’da kentsel dönüşümlere ihtiyaç var. Bursa’mızı yıkarak ve yaparak güzelleştirmek istiyoruz. Bursa’daki değişim ve dönüşüm, inşallah bu istişarelerle daha hızlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

DÜNDAR: “ORTAK HAREKET İLE BURSA KAZANACAK”

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Aktaş ile sohbet ortamında Bursa’yı konuştuklarını belirtti. Başkan Dündar, “Osmangazi’ye yapılan bir hizmet Bursa’ya yapılan bir hizmettir. Büyükşehir ya da Osmangazi Belediyesi, hangisinin yaptığı çok önemli değil. Sonuçta kazanan Bursa oluyor. Merkezde olduğumuz için özellikle büyük projelerde ortak hareket edilmesinin çok daha faydalı olacağı fikir birliğine vardık. Bundan sonraki süreçte teknik ekipteki arkadaşlarımız daha sık bir araya gelerek bu projeleri hep birlikte yürüteceğiz. Bursa’nın önünde sorun olarak görünen konuları elbirliği ile aşarak şehrimizin hem kendini yenilemesi,  hem de daha yaşanabilir şehir olması adına çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Osmangazi Belediyesi

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Bakan Yumaklı: Gölecik Barajı çalışmaları hızla sürüyor

Papa’nın İznik ziyareti sonrası tarihi sur içindeki arsa 5,5 milyona satışa çıktı

Bahçeli’den CHP’ye sert çıkış: “İmralı’ya gitmekten bile korktular”

Osmangazi’de aralık meclisi toplandı

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

Yükleniyor