Bursa İl Sağlık Müdürü'nden ilaç israfı açıklaması

Türkiye'de her yıl milyonlarca kutu ilacın çöpe gittiğini çarpıcı bir tablo ile ortaya koymak isteyen Bursalı doktorlar, topladıkları binlerce kutu tarihi geçmiş ilacı hastanede sergiliyor.

Bursa İl Sağlık Müdürü
BURSA HABER 25.08.2023 11:27:00 0

İnegöl Devlet Hastanesi'nde akılcı ilaç kullanımına dikkat çekmek için yapılan bir projede toplanan ilaçlar, her gün tedavi için gelen yüzlerce hastanın dikkatini çekiyor. 

İnegöl Devlet Hastanesi tarafından, israf olan ilaçlara yönelik yapılan bir projede ilçede öğrenim gören öğrencilerden evlerinde bulunan tarihi geçmiş ilaçları getirmeleri istendi. 

Öğrencilerden yalnızca yüzde 10'unun destek verdiği projede bir ay içerisinde 6 bin 112 kutu ilaç toplandı. 

2019 yılındaki bedeli 146 bin 688 TL olan ilaçların bugünkü bedelinin 1 milyon TL civarında olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ ilaçların doktor tavsiyesine göre, doktorun önerdiği miktar kadar, doktorun önerdiği süre kadar kullanılması gerektiğini söyledi.

“Projemiz bakanlığımızın akılcı ilaç uygulamaları projesi kapsamında İnegöl Devlet Hastanemizin tarafından gerçekleştiriliyor. Bu projede insanların alarak kullanmadığı evinde miadı geçmiş durumda olan ilaçların tespitini yapmaya çalıştık. Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yapılan bir proje. Öğrencilerin yüzde 10’u projeye katıldı. 6 bin in üzerinde ilaç bir ayda toplandı. Tavsiyemiz ilaçları doktor tavsiyesine göre, doktorun önerdiği miktar kadar, doktorun önerdiği süre kadar kullanılması. “