Bursa sahillerinde ‘Mavi Bayrak’ dalgalanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüksek kalite göstergesi olan ‘Mavi Bayrak’a sahip olan İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı’nda gerekli bayrağın tekrar göndere çekilmesini sağladı.

BURSA HABER 11.07.2024 11:05:00 0
Bursa sahillerinde ‘Mavi Bayrak’ dalgalanıyor

Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak için Mudanya, Gemlik ve Karacabey sınırlarındaki 115 kilometre deniz kıyısı ile İznik ve Uluabat’taki 162 kilometre göl kıyısında çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini çifte ‘Mavi Bayrak’la tescillemiş oldu. Su kalitesinden can güvenliğine, engelli erişim imkanlarından temizliğe kadar 33 farklı kriteri yerine getirerek Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı için Mavi Bayrak alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini sürdürerek bayrakların gönderde kalmasını sağladı.

 

 Mavi Bayraklar, her iki plajda da düzenlenen törenle göndere çekildi. İznik İnciraltı Plajı’ndaki törene ise Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürü Süleyman Dede, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

İznik’in tarihi yapısıyla, turizm potansiyeliyle büyük önem sahip olduğunu belirten Hakan Tanrıöver, Karacabey Kurşunluk ve İznik İnciraltı Halk Plajı’nda 33 farklı kriteri tekrar yerine getirerek Mavi Bayrağı göndere çektiklerini söyledi. Mavi Bayrağın kalitenin sembolü olduğunu hatırlatan Tanrıöver, “Önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı bir törenle Karacabey Malkara Plajı’nda da Mavi Bayrağı göndere çekeceğiz. Bursa’daki Mavi Bayrak sayısını böylece üçe çıkartmış olacağız. Bursa’da 24 tane halk plajı bulunuyor. 

Yeşil Bursa’ya Mavi Bursa’yı da katmak için çalışıyoruz. Yaklaşık 140 personel, 43 araçla hem deniz içinde hem de deniz dışında temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Bursalıların güzel bir yaz geçirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Nilüfer’de 8 Mart’a özel bir haftalık program

Yıldırım’da kadın girişimcilere dijital destek

Yükleniyor