Bursa sahillerinde ‘Mavi Bayrak’ dalgalanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüksek kalite göstergesi olan ‘Mavi Bayrak’a sahip olan İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı’nda gerekli bayrağın tekrar göndere çekilmesini sağladı.

BURSA HABER 11.07.2024 11:05:00 0
Bursa sahillerinde ‘Mavi Bayrak’ dalgalanıyor

Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak için Mudanya, Gemlik ve Karacabey sınırlarındaki 115 kilometre deniz kıyısı ile İznik ve Uluabat’taki 162 kilometre göl kıyısında çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini çifte ‘Mavi Bayrak’la tescillemiş oldu. Su kalitesinden can güvenliğine, engelli erişim imkanlarından temizliğe kadar 33 farklı kriteri yerine getirerek Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı için Mavi Bayrak alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini sürdürerek bayrakların gönderde kalmasını sağladı.

 

 Mavi Bayraklar, her iki plajda da düzenlenen törenle göndere çekildi. İznik İnciraltı Plajı’ndaki törene ise Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hakan Tanrıöver, Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürü Süleyman Dede, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

İznik’in tarihi yapısıyla, turizm potansiyeliyle büyük önem sahip olduğunu belirten Hakan Tanrıöver, Karacabey Kurşunluk ve İznik İnciraltı Halk Plajı’nda 33 farklı kriteri tekrar yerine getirerek Mavi Bayrağı göndere çektiklerini söyledi. Mavi Bayrağın kalitenin sembolü olduğunu hatırlatan Tanrıöver, “Önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katılacağı bir törenle Karacabey Malkara Plajı’nda da Mavi Bayrağı göndere çekeceğiz. Bursa’daki Mavi Bayrak sayısını böylece üçe çıkartmış olacağız. Bursa’da 24 tane halk plajı bulunuyor. 

Yeşil Bursa’ya Mavi Bursa’yı da katmak için çalışıyoruz. Yaklaşık 140 personel, 43 araçla hem deniz içinde hem de deniz dışında temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Bursalıların güzel bir yaz geçirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Kolombiya’dan İnegöl’e uzanan aşk yolculuğu

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Özgür Özel:“Dört başı mamur bir kuşatmayla karşı karşıyayız”

İnegöl Belediyesi kış spor okullarında kayıtlar devam ediyor

Yenişehir’de kaldırım işgallerine karşı denetim

Final heyecanı Osmangazi Meydanı’nda yaşanacak

Genç Bakış Buluşmaları yeniden başladı

Başkan Aydın çocukları Bursaspor maçına götürdü

Gençlik Bursa’da buluştu

"Katli vaciptir!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "CHP 3K girdabında: Kavga,kaos,kriz!"

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

Kuraklık nedeniyle Çınarlı Göleti'nde balık ölümleri arttı

Hakkı Türker’in kaç ciğeri var?

Bursa'da silahlı çatışma: 1 ağır yaralı

Davut Gürkan: "12 Eylül utanç vesikasıdır!"

Lastiği patlayan hafif ticari araç alt geçide girdi, sürücü yaralandı

Osmangazi’de Bursa’nın kurtuluşu 103’üncü yılında anıldı

Gürsel Tekin: "Biz Aziz İhsan'lara yenilmeyeceğiz!"

Altınşehir ve 23 Nisan’da kaldırım işgallerine karşı kapsamlı denetim

Yükleniyor