Bursa turizmi için büyük adım: Eski ipek fabrikası yeniden doğuyor

100 günlük icraatlarını TV ON6’dan Mustafa Özdal’a açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, turizm ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu, hedeflerini ve projelerini anlattı.

GÜNDEM 20.07.2024 13:40:00 0
Bursa turizmi için büyük adım: Eski ipek fabrikası yeniden doğuyor

100 günlük icraatlarını TV ON6’dan Mustafa Özdal’a açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, turizm ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu, hedeflerini ve projelerini anlattı. Muradiye Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük eski ipek fabrikasını kamulaştırmada sona geldiklerini belirten Aydın, bu yapının tarihi İpek Yolu aksının son durağı olarak Bursalılara kazandıracaklarını kaydetti. Aydın, Bursa turizmi adına heyecan veren projeyi şöyle anlattı: “Muradiye’deki eski ipek fabrikasını restore ederek Bursa turizmine kazandıracağız. İçinde konser salonlarının, restoranların, müzelerin, sergi salonlarının ve butik otellerin olacağı turistik bir mekan yaratacağız.

AMACIMIZ TURİSTLERİ BURSA’DA DAHA FAZLA KONAKLATMAK

Tarihi İpek Yolu aksını canlandırmak için projeler ürettiklerini belirten Aydın, Osmangazi’nin tarihi yapısını ayağa kaldıracaklarını söyledi. Bu hedef doğrultusunda tarihi duraklar belirlediklerini ifade eden Aydın, “Cumhuriyet Caddesi’ni alışveriş durağı, Ulucami, Üftade ve Alaatinbey Cami’yi inanç durağı, 3 bin yıllık tarihi ortaya çıkaracak Arkeopark’ı kültür durağı ve son olarak restore edeceğimiz eski ipek fabrikasını da lezzet,  kültür ve turizm durağı ilan edeceğiz. Amacımız turistlerin Bursa’da 1,8 olan konaklamasını, 4 veya 5 güne çıkarmak” dedi.

Haber: Mustafa Özdal
 

Yavuzselim Kapalı Pazar Alanı ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Turgay Erdem'in avukatından ilk açıklama

Çağdaş eğitimin Türkiye’deki kalesi 30 yaşında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mısır'da!

İmam hatipler haftası

Orhangazi nefes alacak

Bursa'nın ne kadar suyu kaldı?

Turgay Erdem adliyeye sevk edildi

İsrail ve Gazze'de esir takası başladı

Bursaspor taraftarları minik Çağan Ata’nın mücadelesini kutladı

Tahsin Tam: "Ağlamamak için kendimi zor tuttum"

Mutluluk balonları SMA’lı Çağan Ata Taran için uçuruldu

Ertuğrul İdris Furat, Tahsin Tam’ı mest etti!

Çevreci Damla Sulama Tesisi ödüllendirildi

Mansur Yavaş, soruşturma iznine ilişkin konuştu

Bozbey’den su kesintisi açıklaması

Hastaneye kaldırılan Turgay Erdem’in sağlık durumu nasıl?

Osmangazi’den doğayla iç içe yeni yaşam alanları

Gençler Girişimci Kafası’nda tecrübeyle buluştu

Bursa tarımının kalbi Gölbaşı ve Demirtaş Barajları kurudu

Yenişehir'de zincir marketlere denetim

Büyükşehir, üreticinin yanında

Güvercin kümesinde uyuşturucu ele geçirildi

Bursaspor yeni hocasıyla ilk maçına çıkıyor

Şehit ateşi Bursa’ya düştü

Ufuk Ocak: "Ev tekstili krize rağmen güçlü, Türkiye lojistik avantajla önde”

Gazze’de ateşkes sonrası Filistinliler evlerine dönmeye başladı

CHP'li başkanlardan “Turgay Erdem” açıklaması

Bursa'da sular yeniden kesilecek

Türkiye’nin en büyük cami ve külliyesi gün sayıyor

Yükleniyor