Bursa turizmi için büyük adım: Eski ipek fabrikası yeniden doğuyor

100 günlük icraatlarını TV ON6’dan Mustafa Özdal’a açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, turizm ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu, hedeflerini ve projelerini anlattı.

Bursa turizmi için büyük adım: Eski ipek fabrikası yeniden doğuyor
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 20.07.2024 13:40:00 0

100 günlük icraatlarını TV ON6’dan Mustafa Özdal’a açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, turizm ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu, hedeflerini ve projelerini anlattı. Muradiye Mahallesi’nde bulunan 10 dönümlük eski ipek fabrikasını kamulaştırmada sona geldiklerini belirten Aydın, bu yapının tarihi İpek Yolu aksının son durağı olarak Bursalılara kazandıracaklarını kaydetti. Aydın, Bursa turizmi adına heyecan veren projeyi şöyle anlattı: “Muradiye’deki eski ipek fabrikasını restore ederek Bursa turizmine kazandıracağız. İçinde konser salonlarının, restoranların, müzelerin, sergi salonlarının ve butik otellerin olacağı turistik bir mekan yaratacağız.

AMACIMIZ TURİSTLERİ BURSA’DA DAHA FAZLA KONAKLATMAK

Tarihi İpek Yolu aksını canlandırmak için projeler ürettiklerini belirten Aydın, Osmangazi’nin tarihi yapısını ayağa kaldıracaklarını söyledi. Bu hedef doğrultusunda tarihi duraklar belirlediklerini ifade eden Aydın, “Cumhuriyet Caddesi’ni alışveriş durağı, Ulucami, Üftade ve Alaatinbey Cami’yi inanç durağı, 3 bin yıllık tarihi ortaya çıkaracak Arkeopark’ı kültür durağı ve son olarak restore edeceğimiz eski ipek fabrikasını da lezzet,  kültür ve turizm durağı ilan edeceğiz. Amacımız turistlerin Bursa’da 1,8 olan konaklamasını, 4 veya 5 güne çıkarmak” dedi.

Haber: Mustafa Özdal