Bursa ulaşımında tehlike çanları: Özel halk otobüsçüleri kontak kapatmanın eşiğinde

Bursa’da faaliyet gösteren bin 200 özel halk otobüsçü esnafı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Burulaş’tan ödeme alamıyor.

Bursa ulaşımında tehlike çanları: Özel halk otobüsçüleri kontak kapatmanın eşiğinde
Haberi Sesli Oku
BURSA HABER 18.10.2024 12:21:00 0

Burulaş’tan 80 milyon lira alacağı olan özel halk otobüsçüleri, yakıt alamayacak duruma gelirken, Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Sadi Eren, “Bazı arkadaşlarımız kontak kapatacakları için ben cebimden yakıt aldım” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Burulaş, Bursa’da faaliyet gösteren bin 200 özel halk otobüsçüsü esnafına eylül ayında eksik ödeme yaptı. Eylül ayı alacaklarının sadece yüzde  37’si ödenen özel halk otobüsçüleri, yakıt parası bulmakta zorlanıyor. Sadece eylül ayından 80 milyon lira alacağı olan özel halk otobüsçü esnafı, böyle giderse kontak kapatmak zorunda kalacak ve Bursalılar ciddi bir ulaşım sorunuyla karşı karşıya kalacak. 

YAKIT ALMAKTA ZORLANIYORUZ

Ulaşım kriziyle ilgili Kanal 16’ya konuşan Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Sadi Eren, eylül ayındaki 125 milyonluk liralık alacaklarının sadece 45 milyon lirasının ödendiğini belirterek, “Bin 200 esnafımız çok zor durumda. Arkadaşlarımız, yakıt almakta zorlanıyor. Bazı arkadaşların yakıt parasını ben cebimden ödedim ki, çalışmaya devam etsinler. Pazartesi borcun yüzde 12,5’luk kısmını ödeyeceklerini söylediler ama daha borcun yarısı duruyor. Esnaf arkadaşlarımız kredi kartıyla yakıt alıyorlar. Allah’tan kredi kartları var yoksa kontak kapatmak zorunda kalacağız” dedi.

                                                                                                                                                                                                                                      -SADİ EREN-
 

ESNAFTAN ABDÜLKADİR ÜSLÜ’YE TEPKİ VAR

Bin 200 özel halk otobüsçüsüne ödememe yapılmaması nedeniyle, esnaf Büyükşehir yönetimine tepki gösterirken, Burulaş Yönetim Kurulu Üyesi, şoför esnafı Abdülkadir Üslü’ye de büyük tepki var. Üslü’nün, makam uğruna meslektaşlarının haklarını savunmaması eleştiriliyor. 

 

 

Abdülkadir Üslü