Tarih: 01.05.2024 15:45

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu iki farklı yerde yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'da, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı. Şehirdeki iki farklı noktada gerçekleştirilen etkinliklerle emek ve dayanışma ruhu bir kez daha yaşatıldı.

Sabah saatlerinde Türk-İş'in aldığı kararla Bursa'da kutlamalar başladı. Binlerce sendikalı, Nilüfer ilçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yürüyüş gerçekleştirerek 1 Mayıs'ı coşkuyla kutladı. Diğer bir etkinlik ise geleneksel olarak her yıl düzenlenen alanda gerçekleşti. Eski stadyum önünde toplanan işçiler, öğrenciler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Darmstad Caddesi'nden Kent Meydanı'na sloganlarla ve pankartlarla yürüyüşe geçti. Polis, alanda geniş güvenlik önlemleri alarak pankart ve dövizleri kontrol etti ve kanunlara aykırı olanları alana sokmadı. İşçiler, halaylar çekerek birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 1 Mayıs alanlarında işçilerle bir araya geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Bozbey, emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayarak, emekçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve insanca bir yaşam sürmelerinin önemini belirtti. Milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı kutlamalarda, emek ve dayanışma ruhu en üst seviyede yaşandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —