BURSA´DA ?ALTIN KARAGÖZ´ RENKLERİ

31. ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI BAŞLADI

BURSA´DA ?ALTIN KARAGÖZ´ RENKLERİ
/kanal16haber.com/2017-7/8/131454417b.mp4
GÜNDEM 8.07.2017 12:34:43 0

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından ?56. Uluslararası Bursa Festivali´ kapsamında, bu yıl 31.´si düzenlenen ?Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması´ başladı.Renkli ve coşkulu bir kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik Mehter Takımı konseriyle renklenirken programda, dünyanın 22 ülkesinden Bursa´ya gelen ekipler, Atatürk Heykeli önünde güvercin uçurdu. 

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, 22 ülkeden gelen ekiplerin katıldığı yarışmanın, yarışmadan öte olduğunu söyledi.Bursa Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Fatma Durmaz Yılbirlik,yarışmanın önemine değindi ve tüm ekiplere başarılar diledi.  

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu´nun özel gösterisiyle başlayan programda; 22 ülkenin dansçıları hep birlikte sahneye çıkarak birlik ve beraberlik tablosunu oluşturdu.Yarışmanın bu yılki katılımcı ülkeleri Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Filipinler, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Romanya, Şili, Tataristan Ve Uganda´ oldu.

?31. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması´nın katılımcı ekipleri, yarışma gününe dek, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu´nun yanı sıra Atatürk Stadyumu Meydanı, Huzurevi, Podyumpark, Korupark, Nilüfer Nazım Hikmet Kültürevi, Yıldırım Kaplıkaya Cazibe Merkezi ile tüm ilçelerde de gösterilerini gerçekleştirecek.Yarışmanın finali ise 12 Temmuz Çarşamba akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu´nda yapılacak.